3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂJoi, ora 17:00 Vernisajul expoziției „TAINA”, semnată de artista plastică Antonela Giurgiu,...

Joi, ora 17:00 Vernisajul expoziției „TAINA”, semnată de artista plastică Antonela Giurgiu, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va găzdui joi, 22 septembrie 2022, cu începere de la ora 17.00, vernisajul expoziției „TAINA”, semnată de artista plastică Antonela Giurgiu.

Cu această ocazie vor fi expuse mai multe lucrări aparținând artistei sibiene.

Ca artist plastic, Antonela Giurgiu se remarcă prin modul în care încearcă să pună pe pânză propriile-i trăiri, ajungând la lucrări din ce în ce mai sigure și viguroase, cu o mare încărcătură simbolică și spirituală.

Intitulându-și sugestiv expoziția „TAINA”, artista își asumă pe deplin înțelesul complex al termenului, acela de reamintire a sacrificiului suprem al lui Iisus, spre mântuirea lumii și de aducere în prim plan a celei mai însemnate taine, cea a Euharistiei. Oricare dintre aceste nuanțe le-am avea în vedere, toate se potrivesc intenției sale de a-și mărturisi credința prin lucrarea mâinilor și sufletului.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Articole recente

REpowerEU | 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice

România a obţinut aproape 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independenţă energetică şi combaterea sărăciei energetice, după adoptarea propunerii REpowerEU în Consiliul Ecofin

Zeci de lansări de carte și evenimente culturale la Salonul Hunedorean al Cărții

Peste 80 de edituri şi-au anunțat și în acest an participarea, evenimentul fiind unul de neratat pentru oricine iubește cărțile și lectura.

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Mai multe articole de același fel

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.

Atelier de restaurare la Museikon în Alba Iulia

Miercuri, 5 octombrie 2022, începând cu ora 9:00, la Museikon/ Muzeul Național al Unirii Alba Iulia se va desfășura online, via zoom, partea a doua a Atelierelor de Restaurare Museikon, ediția a V-a, cu tema „Vernis-urile: probleme de conservare și restaurare. Studierea comportamentului de îmbătrânire a vernis-ului”.