fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘO nouă secție de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase și...

O nouă secție de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

A fost inaugurată secția de Anestezie și Terapie Intensivă – ATI – a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Secția ATI a fost realizată în cadrul proiectului de extindere a unității spitalicești, care cuprinde și reabilitarea mansardei clădirii și transformarea acesteia în saloane moderne, de ultimă generație.

În ceea ce privește saloanele din compartimentul de terapie intensivă, acestea sunt dotate cu paturi speciale de terapie intensivă, dispun de monitoare de funcţii vitale de înaltă performanţă, conectate la staţia de monitorizare centralizată, ventilatoare mecanice şi sisteme formate din injectomate automate cu 6 seringi, 2 pompe de perfuzie şi 2 pompe de nutriţie.

Ultimele dotări necesare au fost comandate și urmează să fie recepționate.

Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane lei, TVA inclus. Finanțarea a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Maramureș, în sumă de 6,7 milioane lei, 2,8 milioane lei au fost asigurați din fonduri proprii ale spitalului, urmând ca finanțarea din partea Consiliului Județean să fie suplimentată pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții.

”În această săptămână vom depune prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, proiectul pentru construirea unei noi clădiri cu ambulatoriu la Spitalul De Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Dezvoltarea sistemului de sănătate din Maramureș, pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii medicale de calitate, este un obiectiv principal pentru mine și pentru echipa Consiliului Județean Maramureș.”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel