12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂWinkler: Este nevoie de o tranziție verde justă, sustenabilă social, în Europa

Winkler: Este nevoie de o tranziție verde justă, sustenabilă social, în Europa

Publicat în

spot_img
spot_img

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR/EPP) a afirmat, în podcast-ul Știrile Transilvaniei, că există diferențe majore între cele peste 400 de regiuni ale Europei în ceea ce privește reziliența la măsurile luate de UE pentru tranziția verde, iar noua sesiune a legislativului european care a început recent a păstrat printre priorități atât tranziția digitală cât și cea verde.

Winkler a fost invitat în podcastul Știrile Transilvaniei, pentru a vorbi despre soluțiile pentru criza energetică de pe continent. Europenii întâmpină iarna cu multe temeri, cu facturi foarte mari pentru gaze, electricitate și cu o creștere mare a costului vieții, iar cetățenii așteaptă soluții concrete de la Uniunea Europeană.

Deputatul european, reprezentant al UDMR și EPP, a prezentat viziunea popularilor europeni pentru această perioadă critică și a punctat că situația actuală este o furtună perfectă. Pe de o parte situația geopolitică a condus la o răsturnare a unor aranjamente care în ultimii douăzeci de ani au oferit o sursă de energie ieftină, cu prețul dependenței de Rusia. Războiul a șters această variantă și a dus lumea într-o nouă realitate, cu prețul plonjării în abis a unor întregii industrii. Pe de altă parte, UE se află în plin proces de tranziție verde, iar măsurile de transformare ecologică pun acum o și mai mare presiune pe economiile unor țări emergente, cum este și România.

Iuliu Winkler susține că UDMR și el personal consideră că este nevoie de o sustenabilitate socială a acestor măsuri, pentru că, altfel, zone mari ale populației vor fi lovite foarte puternic.

”Nu mă împotrivesc ideii de tranziție verde, de viitor mai ecologic al continentului nostru. Cred cu tărie că trebuie să le lăsăm copiilor și nepoților noștri o Europă mai verde, mai ecologică. Întrebarea care se pune, însă, este dacă acum e momentul să accelerăm acest proces, prețul fiind o presiune uriașă pe unele țări sau pe unele categorii sociale care nu pot fi protejate în mod corespunzător”, a spus Iuliu Winkler.

Discuția integrală poate fi urmărită mai jos:

Articole recente

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.

Atelier de restaurare la Museikon în Alba Iulia

Miercuri, 5 octombrie 2022, începând cu ora 9:00, la Museikon/ Muzeul Național al Unirii Alba Iulia se va desfășura online, via zoom, partea a doua a Atelierelor de Restaurare Museikon, ediția a V-a, cu tema „Vernis-urile: probleme de conservare și restaurare. Studierea comportamentului de îmbătrânire a vernis-ului”. 

Sute de copii au participat gratuit la servicii socio-medicale, printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă al Primăriei Alba Iulia

Pachetul de servicii gratuite a fost posibil prin proiectul „Sănătate pentru Toți 3/ Salutte per Tutti 3” și este dedicat copiilor din Alba Iulia, dar și din alte zone ale României, care frecventează  Centrul „Maria Beatrice”, respectiv Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Maria”.

Medalie de aur pentru Alexandru Sibișan (CS Unirea Alba Iulia), la Balcaniada de Judo, desfășurată în Muntenegru

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a obținut o performanță extraordinară la Balcaniada de Judo – Under 21, desfășurată în 1 și 2 octombrie la Podgorica, Muntenegru. Judoka Alexandru Sibișan a câștigat, la individual,  medalia de aur, la categoria de greutate 90 de kilograme.

Mai multe articole de același fel

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.

Ligia Deca, noul ministru al Educației, a depus jurământul la Cotroceni 

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că nu doar noul ministru are nevoie de încurajări şi de ajutor, de oameni buni profesionişti cu care să lucreze, ci întregul guvern, fiindcă pachetul de legi ale Educației va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern