fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORFostul primar din Beiuş, trimis în judecată de DNA

Fostul primar din Beiuş, trimis în judecată de DNA

Publicat în

spot_img
spot_img

Fostul primar din Beiuş, Adrian Domocoş, a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar, el fiind acuzat de abuz în serviciu după ce ar fi semnat pentru plata nelegală a peste 3,4 milioane de lei de la bugetul local către echipa de fotbal ”Bihorul” Beiuş.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Adrian Nicolae Domocoş, la data faptelor primar al municipiului Beiuş, judeţul Bihor, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave.

Potrivit DNA, Domocoş ar fi aprobat, fără respectarea dispoziţiilor legale, în perioada 30 iulie 2008 – 7 decembrie 2015, un număr de 347 de ordonanţări din partea Primăriei municipiului Beiuş, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 3.406.063 lei din bugetul local în folosul Asociaţiei sportive Club Fotbal “Bihorul” Beiuş.

”De precizat este faptul că, în perioada 2008-2012, inculpatul Domocoş Adrian Nicolae ar fi ocupat şi funcţia de preşedinte al clubului, fiind astfel singura persoană care aproba referatele, din partea clubului de fotbal, prin care erau solicitate de la bugetul local sume de bani pentru sprijinirea activităţii. Aceasta, în condiţiile în care Consiliul municipal Beiuş nu a fost membru asociat în această structură de drept privat şi nu avea încheiat niciun contract de asociere sau parteneriat cu respectivul club de fotbal”, arată procurorii.

Primăria municipiului Beiuş s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.406.063 lei, suma respectivă reprezentând şi un folos necuvenit obţinut de către Clubul de Fotbal Bihorul Beiuş.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Potrivit DNA, Domocoş a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora, dosar în care a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii.

Astfel, fostul primar al municipiului Beiuş Adrian Domocoş a fost condamnat, în februarie 2017, de Curtea de Apel Oradea la şapte ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, în acelaşi dosar mai mulţi funcţionari ai primăriei primind pedepse cu suspendare, iar episcopul Greco-Catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost achitat.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Proiectul restaurării Casei Darvas – La Roche din Oradea, premiat la Gala „România modernizată cu fonduri europene”

Casa Darvas-La Roche, construită între anii 1909 şi 1912 de către fraţii László şi József Vágó, şi-a redeschis porţile în august 2020, după un amplu proiect de restaurare, cu fonduri europene, menit să îi redea frumuseţea şi gloria de altădată.