fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘGrindeanu: S-au încheiat toate procedurile legate de licitaţia pentru tronsonul Marginea- Holdea...

Grindeanu: S-au încheiat toate procedurile legate de licitaţia pentru tronsonul Marginea- Holdea de pe autostrada A1 Lugoj-Deva

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat joi, la Timişoara, că s-au încheiat toate procedurile legate de licitaţia pentru tronsonul între Marginea şi Holdea de pe autostrada A1 Lugoj-Deva, câştigătorul desemnat fiind un constructor român.

„Câştigătorul (licitaţiei, n.r.) este un constructor român care până acum şi-a făcut treaba foarte bine şi ne dă siguranţa că va finaliza în termenii contractului pe care îl vom semna în perioada următoare – când se vor încheia toate procedurile legale, în condiţiile pe care şi le asumă de la început. Este constructorul care în acest moment este, probabil, cel mai mare constructor român cel puţin pe infrastructură rutieră. În sfârşit, se intră în linie dreaptă şi pe acest proiect. Sunt 10 zile în care se pot depune contestaţii. În ultima vreme am văzut că sunt tot mai puţine contestaţii, pe zona rutieră (…) Vom semna contractul la Timişoara, în săptămânile următoare; este şi proiectare şi execuţie. Durata pentru proiectare prin licitaţie cred că va depăşi un an. A fost condiţie la licitaţie, durata de execuţie, pentru că deşi unii spuneau că nu se mai poate face, că se pierd banii din PNRR (…), iată că se face, inclusiv pe A7”, a detaliat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai arătat că o ţintă pe care le-a dat-o celor de la CNAIR a fost ca până la finalul anului pe autostrada A7 Ploieşti – Paşcani toate cele 13 loturi trebuie să aibă desemnaţi câştigătorii, iar pentru cel puţin jumătate să fie semnate contractele de execuţie.

În altă ordine de idei, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat joi, la Timişoara, un nou contract cu Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT), în valoare de peste 136 de milioane de lei, destinaţi sistemului integrat de securitate aeroportuară.

Grindeanu a subliniat că de la începutul anului, Ministerul Transporturilor a semnat cu AIT contracte în valoare de 360 de milioane de lei.

„Toate cele patru contracte semnate de la începutul anului cu AIT trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor. Sunt fonduri europene pe Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) care se va finaliza la sfârşitul anului 2023. Peste 360 de milioane de lei sunt bani care intră în dezvoltarea AIT şi care va ajuta la creşterea capacităţii operaţionale a aeroportului, dar rămân şi celelalte proiecte majore care vor duce la dezvoltarea acestuia”, a punctat Grindeanu.

Sorin Grindeanu participă, joi, la Timişoara, la deschiderea Congresului Asociaţiei Profesionale de Drumuri şi Poduri (APDP).

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Proiectul Patrimoniul sub reflectoare/Spotlight Heritage Timișoara, premiat la două categorii în finalele Romanian PR Award 2022

Cea de-a 20-a ediție a competiției Romanian PR Award a adus pe scenă teme și proiecte inedite, campanii și proiecte de impact social abordate de mari trusturi de media, organizații și agenții prestigioase, alături de instituții publice și de cultură din România.