fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘInvestiție de 136 de milioane de lei la Aeroportul Internaţional Timişoara

Investiție de 136 de milioane de lei la Aeroportul Internaţional Timişoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat, joi, un contract de finanţare în valoare de 136 de milioane de lei pentru Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara. Suma va fi folosită pentru a creşte nivelul de siguranţă al aeroportului. De la începutul acestui a,n au fost semnate, în total, patru contracte de finanţare între cele două instituţii, totalizând 360 de milioane de lei.

Contractul semnat joi este cel de-al patrulea din acest an semnat între Ministerul Transporturilor şi Aeroportul Internaţional din Timişoara.

”Este cel de/al patrulea contract pentru finanţarea acestui aeroport semnat în 2022, astfel încât Aeroportul Internaţional din Timişoara să poată oferi condiţii de siguranţă şi confort la standarde europene. Banii alocaţi prin acest contract de finanţare vor fi folosiţi pentru realizarea unui centru de comandă, construcţia unui drum perimetral de siguranţă, montarea unui gard perimetral de ultimă generaţie (inteligent), modernizarea punctelor de control acces 1, 2 şi 5, construcţia unei substaţii PSI pentru intervenţie rapidă, modernizarea sistemelor de supraveghere video. Întregul proiect trebuie finalizat până la finalul anului viitor (2023)”, a anunţat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a precizat că toate cele patru contracte trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor.

”Toate cele 4 contracte semnate de la începutul anului trebuie să fie finalizate până la sfârşitul anului viitor. Sunt fonduri europene pe POIM care va fi finalizat la sfârşitul anului 2023. Peste 360 milioane lei sunt bani care intră în dezvoltarea Aeroportului Internaţional Timişoara şi care vor ajuta la creşterea capacităţii operaţionale a aeroportului, dar rămân şi celelalte proiecte majore care vor duce la dezvoltarea aeroportului”, a precizat Grindeanu.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Proiectul Patrimoniul sub reflectoare/Spotlight Heritage Timișoara, premiat la două categorii în finalele Romanian PR Award 2022

Cea de-a 20-a ediție a competiției Romanian PR Award a adus pe scenă teme și proiecte inedite, campanii și proiecte de impact social abordate de mari trusturi de media, organizații și agenții prestigioase, alături de instituții publice și de cultură din România.