fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAPrimăria Miercurea-Ciuc vrea să finanțeze prin PNRR achiziţionarea a 50 de containere...

Primăria Miercurea-Ciuc vrea să finanțeze prin PNRR achiziţionarea a 50 de containere inteligente pentru deşeuri

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a depus o cerere de finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru achiziţionarea a 50 de containere inteligente pentru deşeuri şi amenajarea unui centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al municipalităţii, oraşul ar urma să atragă în acest scop o finanţare externă suplimentară de 7,62 milioane de lei.

„Noi apeluri au fost deschise în cadrul PNRR, iar cu această ocazie Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a adopta hotărâri privind două proiecte care vor fi depuse. Unul este pentru achiziţionarea de containere digitale de colectare a deşeurilor, iar celălalt pentru amenajarea unui depozit de deşeuri. Containerele inteligente de colectare vor fi instalate în mai multe cartiere ale oraşului, iar rezidenţii vor putea să deschidă aceste containerele cu ajutorul unui card special, sistemul inteligent fiind capabil să măsoare şi greutatea deşeurilor aruncate. Costul investiţiei depăşeşte trei milioane de lei. Containerele vor fi similare celor de tip dulap, deja cunoscute în Miercurea-Ciuc, şi vor fi livrate în urma unei proceduri naţionale de achiziţii publice”, se arată în comunicatul citat.

Al doilea proiect se referă la amenajarea unui depozit pentru colectarea deşeurilor reciclabile, care va fi amplasat pe strada Zorilor nr. 34, acolo unde îşi va reloca activitatea operatorul regional de salubrizare Eco-Csík.

„Conform proiectului, locuitorii vor putea depune gratuit 12 tipuri de deşeuri, care nu pot fi depozitate la punctele de colectare din oraş din cauza dimensiunilor sau a altor caracteristici: anvelope, mobilier, medicamente expirate, baterii şi acumulatori. Pentru realizarea acestui proiect primăria solicită o finanţare de 4,55 milioane de lei”, mai precizează sursa citată.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Prima ediţie a Transylvanian Design Week se va organiza, anul viitor, la Miercurea-Ciuc

Transylvanian Design Week se adresează atât comunităţii locale de designeri, cât şi celei internaţionale şi doreşte să creeze oportunităţi pentru artiştii transilvăneni de a se conecta şi de a-şi împărtăşi lucrările cu un public mai larg.