fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEA Fiu mindvégig kitartott

A Fiu mindvégig kitartott

Publicat în

spot_img
spot_img

Nem volt senki a kereszt alatt, aki biztatta vagy bátorította volna a szenvedô Jézus Krisztust. Gyalázkodás, gúny és szidalmak jutottak osztályrészéül. A kísértô az ôt körülvevôket használta fel arra, hogy eltérítse küldetésétôl. Az Úr megtehette volna, hogy enged a biztatásnak és leszáll a keresztrôl. Ezzel elejét vehette volna a borzalmas szenvedéseknek és nem “szálla alá poklokra”. Igaz, akkor nem mentette volna meg azokat, akik kereszthalála által elnyerhették bûneik bocsánatát és az örök életet. Ha az egész emberiség kárhozatra jut, amit jogosan megérdemelt volna, a Szentháromság még élhetett volna tovább a maga idilli szeretetközösségében.

A mennyei harmóniát nem zavarhatta volna semmi. Az angyalok kara dícsérhette volna az igazságos isteni ítéletet, amely méltán lesúlytott az emberi és mennyei lázadókra. A keresztrôl leszálló Jézus még vallást is alapíthatott volna; az emberi hôsiesség és az erkölcsi magasságok vallását, de a megváltás nem történt volna meg. Ezt a vallást aztán létrehozta egy beduin az Arab-félszigeten, aki szerint a Jézus nevû próféta nem halt meg a kereszten, hanem kicserélték valakivel. Hála azonban Isten kimondhatatlan kegyelmének és felfoghatatlan emberszeretetének, hogy a Fiu mindvégig kitartott. Nem hallgatott a kísértések szirén hangjaira, hanem vállalta a fájdalmakat és a megaláztatást és méltán reménykedhetünk abban, hogy bûneink miatt nem jutunk a kárhozatra. Az Úr Szenvedô Szolgájának érdeméért, együtt dicsôíthetjük majd a Nagy Nevet örök mennyei boldogságban.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, Manhattan

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Az Újtetámentum hagyományozása

A Szentírás eredetisége és megbízhatósága komoly kérdéseket vet fel, amellyel külön teológiai tudományág foglalkozik. Minden kritika ellenére megállapítható, hogy a Biblia szavai mindenütt egyeznek azokkal a kéziratokkal, amelyek újra és újra felfedezésre kerülnek.

Kulcs a Prédikátor könyvéhez

Az Ótestamentum minden igéje csak és kizárólag Jézus Krisztus által érthetô meg teljességében. Így van ezzel a Prédikátor könyve is, amely elindít egy gondolati úton, amelyen értelemszerûen nem vezethet végig, márcsak azért sem, mert nem tudhatta, Isten milyen módozatokat fog felhasználni a megváltás véghezvitelében.