fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIERatele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu...

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Publicat în

spot_img
spot_img

Senatul a votat în această săptămână o propunere legislativă potrivit căreia suma acordată cu titlu de chirie magistraţilor să poată fi folosită de aceştia şi pentru achitarea unei rate pentru achiziţionarea unei locuinţe. Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Deputatul liberal Alexandru Muraru a fost inițiatorul acestei legi, în aprilie 2022. În expunerea de motive, el susține că scopul acestei ordonanțe de urgență este loializarea magistraților. Senatul a adoptat, miercuri, 21 septembrie, propunerea legislativă. După votul de la Senat, propunerea legislativă urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Legea va intra în vigoare dacă va trece de Parlament și va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

„Statul vine în sprijinul magistraţilor pentru ca aceştia să dobândească o locuinţă proprie, spre deosebire de situaţia actuală, în care fondurile folosite pentru plata chiriilor ajung în contul unor persoane din afara sistemului”, spune deputatul Muraru.

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu – fosta președintă a Tribunalului Timiș – a caracterizat drept „grețoasă și nesimțită” inițiativa legislativă.

„Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită ca aceea a plății ratelor pentru casă, în cazul magistraților!”, a scris judecătoarea pe contul de Facebook.

Senatorii au mascat acest nou privilegiu acordat magistraților spunând că banii vor fi luați din sumele acordate cu titlu de chirie. Astfel, aceste sume ar putea fi folosite, chipurile, pentru achitarea ratelor pe care le plătesc pentru achiziţionarea sau construcția unei locuinţe.

Mai mult, plenul Senatului a aprobat și amendamentul propus de Comisia juridică, prin care aceste privilegii sunt extinse și la personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie.

Potrivit proiectului de act normativ, prin locuinţă se înţelege construcţia alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familie.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel