fbpx
0.8 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIERatele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu...

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Publicat în

spot_img
spot_img

Senatul a votat în această săptămână o propunere legislativă potrivit căreia suma acordată cu titlu de chirie magistraţilor să poată fi folosită de aceştia şi pentru achitarea unei rate pentru achiziţionarea unei locuinţe. Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Deputatul liberal Alexandru Muraru a fost inițiatorul acestei legi, în aprilie 2022. În expunerea de motive, el susține că scopul acestei ordonanțe de urgență este loializarea magistraților. Senatul a adoptat, miercuri, 21 septembrie, propunerea legislativă. După votul de la Senat, propunerea legislativă urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Legea va intra în vigoare dacă va trece de Parlament și va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

„Statul vine în sprijinul magistraţilor pentru ca aceştia să dobândească o locuinţă proprie, spre deosebire de situaţia actuală, în care fondurile folosite pentru plata chiriilor ajung în contul unor persoane din afara sistemului”, spune deputatul Muraru.

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu – fosta președintă a Tribunalului Timiș – a caracterizat drept „grețoasă și nesimțită” inițiativa legislativă.

„Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită ca aceea a plății ratelor pentru casă, în cazul magistraților!”, a scris judecătoarea pe contul de Facebook.

Senatorii au mascat acest nou privilegiu acordat magistraților spunând că banii vor fi luați din sumele acordate cu titlu de chirie. Astfel, aceste sume ar putea fi folosite, chipurile, pentru achitarea ratelor pe care le plătesc pentru achiziţionarea sau construcția unei locuinţe.

Mai mult, plenul Senatului a aprobat și amendamentul propus de Comisia juridică, prin care aceste privilegii sunt extinse și la personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie.

Potrivit proiectului de act normativ, prin locuinţă se înţelege construcţia alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familie.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel