fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJUniversitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

Publicat în

spot_img
spot_img

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, a fost invitatul evenimentului „Bathory Fest”, în cadrul căruia a susţinut conferinţa cu tema „Şcoală şi Comunitate”.

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj – dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna octombrie 2022. 

„M-am bucurat mult să văd că regele Ştefan Bathory, principele Transilvaniei şi fondatorul instituţiei universitare clujene din 1581 care a evoluat de-a lungul timpului în UBB, este onorat în oraşul unde s-a născut. Autorităţile locale (Şimleul Silvaniei) şi judeţene (judeţul Sălaj) au organizat, la a şaptea ediţie, un eveniment de clasă internaţională, cu participanţi şi parteneri din ţară şi din străinătate. După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj – dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna octombrie 2022. Mai mult, UBB se va implica în următoarele ediţii ale evenimentului „Bathory Fest” şi în dezvoltarea „Cetăţii Bathory”, în parteneriat şi ca sprijin pentru autorităţile locale, pentru a onora memoria fondatorului instituţiei academice din 1581″, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Aflat la cea de-a şaptea ediţie, evenimentul „BathoryFest” beneficiază de participanţi şi parteneri din ţară (ex. TIFF) şi străinătate (ex. Polonia, Ungaria).

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

VIDEO | Cea mai veche structură de acoperiş existentă în Transilvania a fost identificată în biserica reformată a satului Viștea/Magyarvista

Fundaţia “Teleki László” din Budapesta a efectuat cercetări dendrocronologice în biserica ridicată la sfârşitul secolului al XIII-lea, în cadrul Proiectului “Rómer Flóris”, înfiinţat şi finanţat de guvernul ungar.

Investiție de 50 de milioane de euro la Turda | Prima fabrică de medicamente construită de o companie internaţională în ultimii 30 de ani...

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie