fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIECunoscutul chirurg timișorean Marian Gașpar, prins în flagrant luând mită pentru a...

Cunoscutul chirurg timișorean Marian Gașpar, prins în flagrant luând mită pentru a efectua o operație

Publicat în

spot_img
spot_img

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, cu sprijinul ofiţerilor DGA Bucureşti şi cei ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Arad, au organizat, luni, un flagrant pentru depistarea comiterii unei infracţiuni de corupţie la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara a confirmat că în instituţie a avut loc, luni, o percheziţie în biroul şefului Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară, Marian Gaşpar, efectuată în baza unui mandat emis de Secţia penală a Tribunalului Timiş.

Percheziţia a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracţiunii de luare de mită, arată un comunicat al IBCV Timişoara.

De asemenea, conducerea IBCV Timişoara menţionează că se pronunţă ferm împotriva oricărei forme de infracţiune sau corupţie şi susţine permanent şi necondiţionat orice demers al instituţiilor abilitate ale statului ce vizează derapaje, ilegalităţi, nereguli referitoare la activitatea instituţiei, arată un comunicat al IBCV Timişoara.

„În baza unui mandat emis de Secţia penală a Tribunalului Timiş către Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, am fost informaţi despre începerea percheziţiei biroului domnului profesor universitar doctor Marinică Gaşpar, şef secţie chirurgie cardiovasculară, aflat în incinta Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara. Percheziţia a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracţiunii de luare de mită”, arată un comunicat al IBCV Timişoara.

De asemenea, conducerea IBCV Timişoara subliniază că instituţia este deschisă oricăror solicitări adresate nouă din partea instituţiilor statului român pentru identificarea şi combaterea oricărei forme de acţiuni ilegale.

IBCV Timişoara îşi va continua misiunea de a se îngriji de sănătatea cetăţenilor şi de a se dedica permanent salvării vieţii pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare, aşa cum face de aproape 30 de ani, se mai arată în comunicatul menţionat.

Doctorul Marian Gașpar este unul dintre cei mai renumiți chirurgi din vestul țării. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara în 1986, iar în CV-ul său figurează numeroase stagii de pregătire și specializări în străinătate, în chirurgie cardiologică minim invazivă și robotică.  Este profesor universitar la Reșița, membru activ al Asociației Europene pentru Chirurgie Toracică și al Societății Internaționale pentru Transplant de Inimă și Plămâni. Din 2003, conduce secția de chirurgie a Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Este cunoscut și pentru faptul că acum opt ani l-a operat pe actorul Mircea Albulescu, internat pe atunci în stare gravă.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel