fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEDirectorul Azomureș a demisionat

Directorul Azomureș a demisionat

Publicat în

spot_img
spot_img

Harri Kiiski a demisionat din funcția de Director General ”din motive personale” după 5 ani de activitate în Azomureș, a anunțat astăzi compania. În urmă cu circa două săptămâni, Azomureș informa că reduce producția de îngrășăminte pentru următoarele luni.

Compania Azomureș a anunțat miercuri, 28 septembrie, că directorul general, Harri Kiiski și-a dat demisia, după 5 ani de activitate. Producătorul de îngrășăminte nu a dat mai multe detalii privind motivele pentru care șeful companiei a ales să demisioneze invocând ”motive personale”.

”După aproape 5 ani de activitate în Azomureș, Harri Kiiski a demisionat din funcția de Director General, din motive personale. Harri Kiiski a asigurat conducerea companiei într-o perioadă fără precedent în istoria Azomureș, în timpul pandemiei de Covid și, mai recent, în timpul crizei energetice aflate încă în curs de desfășurare”, se arată în informarea pe care compania a făcut-o pe pagina de Facebook.

Conform sursei citate, de la 1 octombrie, în locul său a fost numit Josh Zacharias, cel care va avea în coordonare și activitatea comercială, poziție pe care o deține din ianuarie 2020.

Azomureș a transmis pe 16 septembrie, printr-un comunicat, că a luat un nou set de măsuri de reducere a activităților de pe platforma de producție pentru următoarele luni.

”Criza energetică de la nivel European determină managementul Azomureș, singurul producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, să adopte un nou set de măsuri de reducere a activităților de pe platforma de producție pentru următoarele luni. Producția de îngrășăminte a fost redusă semnificativ în cursul anului 2022. În România, prețurile la gazul natural – materie primă principală – au fost mult mai mari decât costurile de producție. În prezent, aproape 70% din producția europeană de îngrășăminte este oprită”, se arată în informarea citată.

Azomureș a mai precizat că  fabrica este pregătită să  fie repornită la o capacitate de 50% dacă situația economică se va schimba.

”Din punct de vedere operațional, instalațiile sunt pregătite în orice să fie repornite la o capacitate de 50%, dacă realitatea economică va permite”, se mai precizează în comunicat.

În cadrul aceleași surse Azomureș atrage atenția că autoritățile din România vor avea la dispoziție, în curând, un nou set de măsuri ce poate fi aplicat pentru sprijinirea industriei locale, inclusiv cea a fertilizanților.

”Aplicarea acestora reprezintă menținerea a mii de locuri de muncă active și încasarea unor venituri substanțiale la bugetul de stat, direct și indirect prin companiile care depind de marile platforme industriale. Comisia Europeană a inclus industria fertilizanților în categoria celor “cheie”, care trebuie menținute în activitate prin acordarea unui sprijin financiar”.

Ioana Pop

Articole recente

Peste 1.000 tineri români au șansa să călătorească gratuit în Europa prin programul DiscoverEU

Pentru a beneficia de permisele de călătorie, tinerii eligibili trebuie să se înscrie  accesând Portalul European pentru Tineret. 

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară

În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Amenda aplicată pentru inscripţia de pe statuia Kölcsey din Carei a fost anulată în primă instanţă

Primăria Carei a fost amendată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, la două săptămâni după dezvelirea statuii poetului care a scris versurile imnului maghiar, pe motiv că pe monument se aflau numai inscripţii în limba maghiară

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Mai multe articole de același fel

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.