fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂAstra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții...

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM la Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de-a XXIX -a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sibiu, Astra Film Festival, se va desfășura  anul acesta între 9 și 16 octombrie.

Devenit o referință la nivel național, festivalul reprezintă un eveniment cultural de excepție, fiind un  membru al familiei festivalurilor europene (EFFE), cu o reputație solidă, construită pe baza originalității și valorii ridicate a programelor sale. De mai bine de un sfert de secol, Sibiul este punctul convergent al cinematografiei europene și mondiale, atrăgând sute de profesioniști din industria cinematografică și mii de pasionați ai artei filmului de non-ficțiune.

Și în acest an, Astra Film are un program cu producții incitante de cinema de non-ficțiune din toată lumea, care concurează pentru premiile festivalului sau care fac parte din programe speciale, racordate la realități ale prezentului. Elevii de toate vârstele, însoțiți de profesorii lor, sunt așteptați la Astra Film Junior, programul de educație prin film documentar, unic în România, care înregistrează an de an cifre impresionante de participanți. Iar ceea ce îl transformă cu adevărat într-un festival unic este prezența la Sibiu a cinematograful viitorului, cu un program de filme proiectate în cinema-dom 360 grade și seria de proiecții imersive din cadrul Astra Film New Media.

Pe parcursul săptămânii festivalului sunt programate sute de evenimente: proiecții însoțite de discuții cu regizorii și, în unele cazuri, cu personajele din filme, întâlniri cu nume importante din cinematografie, programe speciale pentru cineaști, networking internațional, lansări, premiere naționale și mondiale. În seara de sâmbătă, 15 octombrie, este programată Gala de decernare a premiilor, care reunește toate personalitățile prezente la Festival într-un spectacol vizual original, în ambianța de excepție a Sălii Thalia din Sibiu.

Biletele se pot obține de aici.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel