fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂEurodeputatul Loránt Vincze a fost reales în fruntea Uniunii Federale a Naţionalităţilor...

Eurodeputatul Loránt Vincze a fost reales în fruntea Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene

Publicat în

spot_img
spot_img

Loránt Vincze a fost reales, sâmbătă, în fruntea Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene (FUEN), în cadrul Adunării generale de la Berlin a organizaţiei umbrelă, se arată într-un comunicat de presă al UDMR, care l-a nominalizat pe politician.

Loránt Vincze va conduce pentru încă trei ani de zile organizaţia umbrelă europeană pentru minorităţi, care are în componenţă peste 100 de organizaţii ale minorităţilor. Vincze a fost singura persoană care a candidat pentru această funcţie.

“Obiectivul meu în cel de-al treilea şi ultimul mandat este de a conduce FUEN împreună cu Prezidiul astfel încât să-i asigurăm, pe termen lung, stabilitatea financiară şi instituţională, deoarece acesta este cel mai eficient mod de a reprezenta interesele minorităţilor naţionale şi lingvistice autohtone”, a declarat preşedintele.

Loránt Vincze a fost vicepreşedinte în perioada 2013-2016, iar din anul 2016 este preşedintele FUEN. Din anul 2019 este europarlamentar din partea UDMR.

Sursa: MTI

Ioana Pop

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.