fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂGrupurile parlamentare ale UDMR consideră nefondată campania lansată împotriva ministrului Tánczos Barna

Grupurile parlamentare ale UDMR consideră nefondată campania lansată împotriva ministrului Tánczos Barna

Publicat în

spot_img
spot_img

Grupurile parlamentare ale UDMR au transmis că este nefondată campania de dezinformare lansată împotriva ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, potrivit căreia ministrul nu asigură protecţia parcurilor naţionale. Aleşii condamnă ferm astfel de atitudine.

„Această afirmaţie este falsă pentru că, tocmai la propunerea ministrului Tánczos Barna, a fost introdusă şi în programul de guvernare pentru anul 2021 prevederea ca 75% din suprafaţa fiecărui parc naţional să fie strict protejată, iar proprietarii să fie compensaţi pentru restricţiile care decurg din această situaţie. Având în vedere că anumite părţi din zonele parcurilor naţionale erau deja strict protejate, propunerea ministrului Tánczos Barna, care ţine cont de recomandările internaţionale, a fost de a extinde acest nivel de protecţie la trei sferturi din suprafaţa totală, adică la 75%. Această propunere a fost susţinută de coaliţie. Procedurile de extindere a ariilor strict protejate, aşa cum sunt prevăzute în programul de guvernare, au fost demarate, având loc, totodată, consultări cu comunităţile locale, cu specialiştii şi organizaţiile neguvernamentale”, arată comunicatul de presă al UDMR.

Prin urmare, parlamentarii UDMR precizează că este de neînţeles de ce a fost nevoie de o campanie de defăimare la sfârşitul lunii septembrie, în condiţiile în care lucrările au început mult mai devreme şi, totodată, s-a ieşit din impas după o perioadă îndelungată, doar dacă singurul scop nu era de a discredita ministrul.

„Exploatarea şi prelucrarea lemnului în scop comercial în zonele strict protejate sunt activităţi interzise proprietarilor, iar conform reglementărilor europene aceştia sunt compensaţi pentru cantitatea de lemn care nu poate fi prelucrată. Şi în acest domeniu s-a făcut un pas important pentru că, după o perioadă îndelungată, în timpul mandatului ministrului Tánczos Barna, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a reuşit să plătească toate datoriile, să achite compensaţiile la zi, adică pentru prima dată proprietarii de păduri au fost despăgubiţi la timp pentru pierderea de venituri din exploatarea pădurii”, mai indică sursa citată.

Deputaţii şi senatorii UDMR îl asigură pe Tánczos Barna de întreg sprijinul lor şi consideră că acesta s-a dovedit a fi un ministru al Mediului cu cele mai multe rezultate din ultimii ani.

„De asemenea, parlamentarii Uniunii condamnă propaganda nefondată, neadevărată şi tendenţioasă îndreptată împotriva ministrului. Suntem convinşi că Tánczos Barna este garanţia că angajamentele asumate în programul de guvernare sunt puse în practică, acesta beneficiind, în continuare, de toată încrederea grupurilor parlamentare ale UDMR din Parlament”, mai indică sursa menţionată.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Experţi ai Comisiei Europene şi ai unor state membre, inclusiv Olanda, vin în România pentru clarificări privind Schengen

O echipă mixtă de experţi, formată din reprezentanţi ai Comisiei Europene, în calitate de coordonatori, şi ai unor state membre, printre care şi Olanda, urmează să efectueze, până la finalul săptămânii, o vizită în țara noastră

CNCD constată ceea ce era evident: nu-l poate sancționa pe Viktor Orbán pentru declarațiile rasiste de la Băile Tușnad

Astăzi, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis în ședință ceea ce era evident încă de la început, respectiv că premierul Ungariei, Viktor Orbán, nu poate fi sancționat pentru declarațiile pe care le-a făcut la finalul lunii iunie la Băile Tușnad, pentru că beneficiază de imunitate jurisdicțională.