fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂZeci de lansări de carte și evenimente culturale la Salonul Hunedorean al...

Zeci de lansări de carte și evenimente culturale la Salonul Hunedorean al Cărții

Publicat în

spot_img
spot_img

Aflat la cea de XXI-a ediție, Salonul Hunedorean al Cărții va avea loc în perioada 12-15 octombrie, la Deva, manifestarea fiind organizată de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” şi Consiliul Judeţean Hunedoara.

Peste 80 de edituri şi-au anunțat și în acest an participarea, evenimentul fiind unul de neratat pentru oricine iubește cărțile. De altfel, organizatorii se aşteaptă ca Salonul să fie vizitat de câteva mii de persoane, așa cum s-a întâmplat la fiecare ediție anterioară.

Salonul include zeci de lansări de carte, întâlniri cu scriitorii şi prezentarea unor noutăţi editoriale, între orele 10,00-20,00, accesul publicului fiind gratuit.

„Este o bucurie pentru noi să constatăm că, deşi ne aflăm în era internetului, lectura cărţilor în format tradiţional, pe hârtie, nu şi-a spus încă ultimul cuvânt şi plăcerea cititului, a răsfoitului unei astfel de cărţi nu va dispărea prea curând. Aşteptăm, prin urmare, acelaşi public numeros, de toate vârstele şi ocupaţiile, iubitorii de carte şi de lectură pentru care, an de an, Salonul Hunedorean al Cărţii este o mare sărbătoare a spiritului”, a declarat, marţi, managerul Bibliotecii Judeţene Hunedoara-Deva, Sebastian Bara.

În cadrul manifestării va fi marcată împlinirea unui secol de la încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, la 15 octombrie 1922, la Alba Iulia. Momentul va fi rememorat cu ajutorul Asociaţiei Culturale pentru Istorie Vie din Alba Iulia, care va face o reconstituire a evenimentului.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

O nouă specie de dinozaur a fost descoperită în Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului

O nouă specie de dinozaur, denumită Transylvanosaurus platycephalus - Reptila cu cap turtit din Transilvania, care a trăit în urmă cu aproximativ 70 de milioane de ani, a fost descoperită de o echipă internaţională de cercetători în Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului

Joi și vineri: Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba Iulia: Ateliere educative, lansări de carte, conferințe, expoziții, șezătoare, muzică și poezie

În perioada 24-25 noiembrie 2022, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este sărbătoare! Instituția nu va fi închisă, așa cum poate v-ați putea îngrijora, ci dimpotrivă, sunteți așteptați cu o multitudine de activități, pentru mici și pentru mari, pregătite cu ocazia Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.