fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATELa Cluj a fost inaugurat Spitalul Transilvania, cu dotări unice în vestul...

La Cluj a fost inaugurat Spitalul Transilvania, cu dotări unice în vestul țării

Publicat în

spot_img
spot_img

Vineri, 14 septembrie, a fost inaugurat la Cluj-Napoca Spitalul Transilvania, una dintre cele mai moderne unități spitalicești din vestul României. La eveniment a participat și Uffe Balslev, ambasadorul Regatului Danemarcei în România.

Spitalul este rezultatul unei investiții de aproximativ 45 milioane lei, din care 13.522.462,00 lei au fost asigurați, pentru înființarea centrului de cercetare, prin cofinanțare de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Acționarii societății Centrul Medical Transilvania și-au dorit extinderea activității prin inițierea unui proiect de anvergură ce s-a materializat odată cu semnarea în iunie 2018 a contractului de finanțare în cadrul PROGRAMULUI OPERAȚIONAL COMPETITIVITATE pentru proiectul „CENTRU DE CERCETARE ȘI DEZVOLTARE PRIVIND DIAGNOSTICUL ȘI TRATAMENTUL ACCIDENTELOR VASCULARE CEREBRALE”.

Având o echipă medicală de excepție și cu un cadru ultramodern pentru gestionarea cu succes a problemelor de sănătate, acest proiect urmărește excelența medicală și prioritizarea pacientului în orice situație. Spitalul Transilvania își propune să fie un nou reper în sănătate, un standard de calitate și de respect față de pacienți și aparținători.

Implementarea acestui centru de cercetare pentru urgențe neurovasculare, aliniat la standardele europene, s-a realizat în cadrul unui spital complet dotat și organizat conform normelor sanitare în vigoare.

„Am decis ca, în ziua deschiderii Spitalului Transilvania, să venim cu formula completă: aparatură de ultimă generație, medici care fac performanță și care vin cu experiență vastă în domeniile lor de activitate și un circuit integrat oferit tuturor pacienților. Astfel pacienții au la dispoziție o gamă completă de servicii medicale asigurate prin: cabinete de specialitate, laborator de analize medicale, laborator de imagistică (CT, RX, RMN 3 Tesla), Angiograf biplan, Bloc operator, Recuperare medicală, inclusiv ambulanțe pentru transport de tip B1/B2. În ceea ce privește specialitățile chirurgicale, pacienții vor avea acces la cei mai buni specialiști din ariile de Neurochirurgie, Chirurgie vasculară, Chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, Chirurgie toracică, Otorinolaringologie, Chirurgie generală, Ginecologie și Ortopedie-traumatologie. Ne dorim ca Spitalul Transilvania să fie un punct de reper în sănătate și un loc în care pacienții și aparținătorii să vină cu încredere și cu speranță de mai bine”, spune Managerul General al Spitalului Transilvania, Petru Șușca.

Tehnologii și aparatură de ultimă generație

Viziunea pe termen lung a inițiatorilor acestui proiect ambițios, proiect care s-a materializat și care a devenit Spitalul Transilvania, este de a oferi o altă percepție asupra sistemului de sănătate, una în care să domine respectul în relația cadru medical-pacient, dar și atingerea unor rezultate bune cu ajutorul aparaturii medicale de ultimă generație și a specialiștilor care fac acum parte din această echipă inovatoare.

În cadrul Compartimentului angiografie și radiologie intervențională, se va utiliza angiograful biplan Phillips Azurion 7, unic în Transilvania.

În ceea ce privește aparatul RMN, Spitalul Transilvania a achiziționat un Phillips Ingenia 3T, cu aplicații avansate pentru a răspunde celor mai dificile provocări din domeniul sănătății.

Spitalul Transilvania mai pune la dispoziția pacienților o suită complexă de echipamente medicale dintre care menționăm: un aparat RX Phillips Dura Diagnost F30, un ecograf Doppler Philips Affiniti 50. De asemenea, Laboratorul de analize medicale a fost echipat și dotat pentru a putea servisa pacienții în cele mai bune condiții.

Blocul operator este organizat conform ordinului 914/2006, fiind dotat la cele mai înalte standarde, având în structura sa două săli de operație, iar compartimentul ATI este multifuncțional, organizat conform OMS 1500/2009, având un număr de 8 paturi, dintre care 2 paturi SPA și 6 paturi TI (4 aseptici, 2 septici).

„Spitalul Transilvania este o investiție pentru sănătate ce oferă o șansă în plus pacienților. Pentru neurochirurgie reprezintă un mare avantaj existența angiografului, echipament pentru care eu personal mă zbat să îl achiziționăm la Cluj-Napoca de 20 ani. Plasarea lui pe același palier cu sălile de operație permite intervenții cerebrovasculare complexe, fapt care diferențiază, în mod semnificativ, Spitalul Transilvania de toate celelalte unități de profil din regiune, chiar și din țară”, a declarat Prof. Dr. Ioan-Ștefan Florian, medic primar neurochirurg, Preşedinte al Euroacademiei Multidisciplinaria Neurotraumatologica. 

Echipa Neurochirurgicală face parte dintr-o echipă multidisciplinară formată din radiologi, radiologi intervenționiști, oto-rino-laringologi, neurologi, cardiologi, chirurgi generaliști și chirurgi vasculari, printre alții.

Adoptarea procedurilor de Radiologie Intervențională este o prioritate la momentul actual. În viitorul apropiat vom începe efectuarea terapiei endovasculare, atât pentru patologiile cerebrovasculare cât și pentru cele vasculare periferice. Vom putea aplica metoda de tratament endovascular în regim de urgență imediat ce constituim echipa antrenată în acest sens, în așa fel încât să nu se piardă nicio secundă prețioasă. În momentul în care vom colabora și cu CNAS vom accesa programe naționale, în așa fel încât, în momentul în care pornim programul stroke, absolut toți pacienții care se adresează spitalului nostru să poată beneficia simultan de aceste servicii, indiferent de statut sau complexitate.

Spitalul Transilvania, one-stop shop medical

Având disponibile 44 de paturi, cu tehnologii și aparatură de ultimă generație, dar și cu investiții masive în dotări și într-o echipă medicală competentă, acest spital își propune să devină un one stop-shop medical.

Spitalul Transilvania oferă pacienților un circuit complet atunci când au o problemă de sănătate, într-un mediu conform cu standardele europene și beneficiind de asistența unor specialiști de top în medicină.

Cu o viziune complexă și cu dorința de a reconfigura percepția asupra sistemului de sănătate, echipa din spatele Spitalului Transilvania este promotoarea încrederii în serviciile medicale de calitate și a transparenței totale.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

VIDEO | Cea mai veche structură de acoperiş existentă în Transilvania a fost identificată în biserica reformată a satului Viștea/Magyarvista

Fundaţia “Teleki László” din Budapesta a efectuat cercetări dendrocronologice în biserica ridicată la sfârşitul secolului al XIII-lea, în cadrul Proiectului “Rómer Flóris”, înfiinţat şi finanţat de guvernul ungar.

Investiție de 50 de milioane de euro la Turda | Prima fabrică de medicamente construită de o companie internaţională în ultimii 30 de ani...

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie