fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIETeza de doctorat a ministrului Lucian Bode va fi analizată de UBB

Teza de doctorat a ministrului Lucian Bode va fi analizată de UBB

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că iniţiază procedura de analiză a tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode.

Potrivit sursei citate, „până la această dată, UBB nu a primit nicio sesizare de suspiciune a încălcării eticii academice în ceea ce priveşte teza discutată, demersul fiind unul intern, rezultat în urma autosesizărilor pornind de la informaţiile apărute din spaţiul public”.

„UBB a luat notă de discuţiile din spaţiul public legate de teza de doctorat a domnului ministru Lucian Bode, iniţiind procedura de analiză. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a luat notă de discuţiile din spaţiul public legate de teza de doctorat a domnului ministru Lucian Bode, iniţiind procedura de analiză a acesteia. În numele rigorii academice şi al transparenţei, facem următoarele precizări: (1) La solicitarea conducătorului de doctorat, prof. univ. dr. Adrian Ivan, am extins procedura de analiză a tezelor din perioada 1990-2016 şi la această teză din anul 2018. Deşi procedura internă a fost demarată ca urmare a solicitării ministerului pentru tezele din 1990-2016, nu există restricţii de a o extinde şi la teze publicate înainte de 1990 sau după 2016. În acestă analiză se vor include toate informaţiile disponibile până în prezent. Dacă în urma acestei analize vor rezulta suspiciuni de încălcare a eticii academice, acestea vor fi mai departe analizate de Comisia de Etică a UBB, urmând procedurile interne şi naţionale”, se arată în comunicatul transmis de UBB.

De asemenea, universitatea clujeană reaminteşte, în comunicat, că instituţia naţională responsabilă de analiza suspiciunilor etice asupra tezelor de doctorat este Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), „ale cărei decizii transcend deciziile oricăror instanţe din universităţi”. 

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

VIDEO | Cea mai veche structură de acoperiş existentă în Transilvania a fost identificată în biserica reformată a satului Viștea/Magyarvista

Fundaţia “Teleki László” din Budapesta a efectuat cercetări dendrocronologice în biserica ridicată la sfârşitul secolului al XIII-lea, în cadrul Proiectului “Rómer Flóris”, înfiinţat şi finanţat de guvernul ungar.

Investiție de 50 de milioane de euro la Turda | Prima fabrică de medicamente construită de o companie internaţională în ultimii 30 de ani...

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie