fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEConsiliul Elevilor vine cu soluţii pentru decontarea navetei

Consiliul Elevilor vine cu soluţii pentru decontarea navetei

Publicat în

spot_img
spot_img

Reprezentanţi ai Consiliului Elevilor au avut o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă în care au prezentat soluţia pentru decontarea navetei elevilor. Tinerii au propus ca anumite sume să fie transferate de la bugetul naţional către bugetele primăriilor şi consiliilor judeţene cu destinaţie fixă, decontarea cheltuielilor pentru transportul elevilor. Pe termen scurt, elevii navetişti vor primi câte 60 de lei pentru primii trei kilometri, suma urmând să se suplimenteze cu 6 lei pentru fiecare kilometru parcurs în plus.

La întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă a participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca. 

”O parte din membrii Biroului Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor au participat la o întâlnire de lucru cu prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă, pe tema transportului elevilor. La întâlnire a participat şi ministrul educaţiei, Ligia Deca. În cadrul întrevederii, Consiliul Elevilor a venit cu o soluţie care poate rezolva pentru totdeauna problema nedecontării cheltuielilor de transport ale elevilor – transferul, începând cu luna ianuarie a anului 2023, a unor sume de bani către autorităţile locale (primării şi consilii judeţene), de la bugetul de stat, care să fie ulterior oferite transportatorilor. Guvernul şi-a asumat că va constitui un comitet interministerial la care CNE va avea statut de invitat permanent, menit să înceapă demersurile pentru implementarea propunerii reprezentanţilor elevilor”, transmite Consiliul Elevilor pe pagina de Facebook. 

În cadrul întâlnirii au fost prezentate şi soluţii pe termen scurt pentru elevii navetişti. 

 ”De asemenea, pe termen scurt, s-a agreat faptul că elevii navetişti vor avea acoperite cheltuielile de transport prin intermediul unor alocaţii forfetare ce vor fi oferite în avans, în cuantum de 60 de lei/lună pentru primii 3 kilometri parcurşi, suma fiind ulterior suplimentată cu câte 6 lei pentru fiecare kilometri în plus parcurşi până în localitatea în care studiază. Suma rezultată va putea fi dublată, în cazul în care ea nu acoperă preţul abonamentului/biletelor de transport”, mai precizează sursa citată. 

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel