fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREZeci de evenimente, ateliere de lucru și întâlniri cu factori de decizie...

Zeci de evenimente, ateliere de lucru și întâlniri cu factori de decizie din țară și din străinătate, la cea de-a zecea ediție Cluj Innovation Days

Publicat în

spot_img
spot_img

Cluj Innovation Days, evenimentul fanion al asociației Cluj IT Cluster a început la Cluj, marcând zece ani de existență a celei mai titrate și longevive asociații de profil din țara noastră. Timp de zece zile, organizatorii au pregătit o suită de evenimente dedicate industriei care a făcut din municipiul Cluj-Napoca centrul național al IT-ului din România.

Cluj Innovation Days a luat startul în 17 octombrie cu o serie de webinarii și un masterclass susținut de Vlad Bina, român cu o carieră de peste 20 de ani la Hollywood, unde a dezvoltat tehnologii inovatoare pe care le-a aplicat în proiectele sale cinematografice.

Astăzi, 19 octombrie, au debutat și evenimentele desfășurate în format fizic la Grand Hotel Italia, în cadrul Cluj Innovation Days, cu o sesiune extraordinară dedicată inovării, susținută de Daniela Rus, Director al MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, ale cărei cercetări de avangardă includ componente precum proiectarea și construirea de noi mașini autonome capabile să realizeze sarcini din ce în ce mai complexe, fără supraveghere umană, inclusiv unii dintre primii roboți autonomi și sisteme de roboți modulare auto-organizate.

Unul dintre panelurile de dezbatere de astăzi s-a bucurat de prezențele lui Sabin Sărmaș, președinte al Comisiei IT din Camera Deputaților și primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cel care a adus în atenție modelul de dezvoltare al orașului, spunând că este rodul unei colaborări de succes între administrația publică, mediul academic și cel de business.

”Cluj Innovation Days a devenit o tradiție și un brand al orașului, un eveniment extrem de important pentru conectarea ecosistemului local de inovare, pentru imaginea lui în țară și în Europa și pentru dezvoltarea acestei capacități de inovare a Clujului. Cea mai importantă resursă a orașului este resursa umană, iar avantajul competitiv care ne diferențiază astăzi este cel dat de universitățile din oraș.  Mina de aur a orașului sunt universitățile. Unul din cinci clujeni este student și asta înseamnă mult pentru tot ceea ce noi plănuim să construim aici.”, a spus Emil Boc.

Pe agenda zilei au mai figurat paneluri care au adus în dezbatere adoptarea instrumentelor de digitalizare în serviciile publice, transformarea ideilor inovatoare în produse și aplicații și rolul universităților  de ”creuzete ale inovării”.

Ziua se încheie cu o masă rotundă în care reprezentanții industriei IT vor elabora o foaie de parcurs pentru viitorii zece ani.

În 20 octombrie, în aceeași locație, va avea loc evenimentul de lansare a unui produs inovator de securitate cibernetică – GEIGER, dedicat întreprinderilor mici, atât cele din zona IT cât și non-iT. În aceeași zi vor fi și două paneluri în care industria smart city este analizată de experți, reprezentanți ai administrațiilor publice și ai mediului de afaceri.

Accesul la activităţile din cadrul Cluj Innovation Days este gratuit, iar cei interesați să participe se pot înscrie urmând instrucțiunile disponibile de pe website-ul conferinței https://clujinnovationdays.com/

Partenerii media ai Cluj Innovation Days sunt: TVR, Agerpres, Știrile Transilvaniei, G4Media, Euractiv, Economedia, Savantgarde și Argeșul Online.

Pentru mai multe detalii privind conferința și pentru programul detaliat, vă invităm să urmăriți pagina: https://clujinnovationdays.com/

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

VIDEO | Cea mai veche structură de acoperiş existentă în Transilvania a fost identificată în biserica reformată a satului Viștea/Magyarvista

Fundaţia “Teleki László” din Budapesta a efectuat cercetări dendrocronologice în biserica ridicată la sfârşitul secolului al XIII-lea, în cadrul Proiectului “Rómer Flóris”, înfiinţat şi finanţat de guvernul ungar.

Investiție de 50 de milioane de euro la Turda | Prima fabrică de medicamente construită de o companie internaţională în ultimii 30 de ani...

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie