fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIECompania ungară Richter Gedeon îşi vinde afacerile de comerţ angro şi retail...

Compania ungară Richter Gedeon îşi vinde afacerile de comerţ angro şi retail din România

Publicat în

spot_img
spot_img

Richter Gedeon S.A. îşi vinde afacerile de comerţ angro şi retail din România, a anunţat vineri compania farmaceutică maghiară într-un comunicat de presă.

Richter şi Dr. Max BDC s.r.o. au anunţat că filiala românească a companiei Richter, Armedica Trading S.R.L. (în care Richter deţine o participaţie indirectă) a semnat un contract de vânzare-cumpărare de acţiuni cu Mediplus Exim S.R.L., filiala firmei A&D Pharma (ambele fiind membre ale grupului Dr.Max), în vederea vânzării intereselor comerciale ale grupului Richter în România, Pharmafarm S.A., respectiv Gedeon Richter Farmacia S.A., care desfăşoară activităţi de vânzare angro şi retail. Plata preţului de achiziţie va fi scadentă la finalizarea tranzacţiei, în funcţie de decizia autorităţii române de concurenţă – precizează comunicatul.

Gábor Orbán, directorul general al Richter, a subliniat în comunicat că renunţarea la afacerile care nu ţin de activitatea sa principală va permite companiei Richter să se concentreze asupra domeniilor de importanţă majoră pentru companie.

Achiziţionarea intereselor de afaceri în comerţul angro şi retail ale Grupului Richter în România reprezintă un nou pas semnificativ în direcţia extinderii activităţilor Grupului Dr. Max pe piaţa românească şi a consolidării poziţiei sale în rândul celor mai importante lanţuri de farmacii din Europa – a declarat Leonardo Ferrandino, director general al Grupului Dr. Max.

Richter Gedeon S.A., cu sediul la Budapesta, este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din Europa Centrală şi de Est, având o prezenţă directă pe pieţele din Europa de Vest, China, America Latină şi Australia. La sfârşitul anului 2021, compania dispunea de o valoare bursieră de 4,4 miliarde de euro, iar în cursul aceluiaşi an a realizat vânzări consolidate în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de euro. Portofoliul de produse al companiei cuprinde mai multe domenii terapeutice importante (ginecologie, sistemul nervos central, sistemul cardiovascular).

Cu o prezenţă pe piaţă de peste 25 de ani, A&D Pharma, membru al Grupului Dr. Max, este unul dintre cele mai mari şi mai dinamice grupuri farmaceutice din România în ceea ce priveşte serviciile integrate de import, distribuţie şi vânzare cu amănuntul a produselor farmaceutice. Cu peste 5000 de angajaţi, firma a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de euro. Grupul este implicat în segmentul de retail cu peste 760 de farmacii cu marca Dr. Max sau Sensiblu, fiind totodată unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de import şi distribuţie, furnizând mărfuri la peste 3000 de farmacii prin intermediul firmei sale Mediplus.

Grupul Dr. Max are o cifră de afaceri de peste 3 miliarde de euro, operează 2300 de farmacii cu 16 000 de angajaţi şi deserveşte aproximativ 8 milioane de clienţi în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia, România şi Italia.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Înmatricularea societăţilor comerciale, posibilă şi prin proceduri exclusiv electronice, potrivit noii legi a Registrului Comerţului

Noul act normativ - Legea nr. 265/2022 - aduce modificări esenţiale atât infrastructurii Registrului comerţului şi regimului publicităţii comercianţilor şi a activităţilor lor esenţiale, cât şi unor legi esenţiale pentru economia şi societatea românească, cum este de exemplu Legea societăţilor comerciale.

Investiție de 50 de milioane de euro la Turda | Prima fabrică de medicamente construită de o companie internaţională în ultimii 30 de ani...

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie