fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂPSD propune o perioadă de doi ani în care piața energiei să...

PSD propune o perioadă de doi ani în care piața energiei să fie reglementată

Publicat în

spot_img
spot_img

Social-democraţii lucrează la un document consistent cu privire la reglementarea preţului la energie electrică, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. Acesta a spus că PSD își propune o perioadă de reglementare de doi ani.

„Am discutat despre felul în care românii vor trece iarna care vine şi am vorbit despre reglementarea preţurilor la energie electrică, astfel încât să avem o predictibilitate. Ne propunem să avem o perioadă de reglementare de doi ani, astfel încât şi bugetul care va fi făcut şi prezentat în Parlament să poată să aibă toate componentele necesare. În acest moment, credem că este cea mai bună soluţie, pentru că oferă mediului de afaceri şi cetăţenilor români acelaşi lucru. Se lucrează în acest moment la un document consistent pe această zonă de reglementare. Ne propunem să existe o claritate pentru că am văzut că suntem într-un cerc vicios. Sunt încă foarte multe facturi care nu sunt depuse şi solicitări de plată care nu sunt depuse la ANRE sau la Ministerul Energiei. Este un lucru care a făcut să încetinească şi partea de facturare şi atunci lucrurile acestea trebuie reglementate foarte clar”, a afirmat senatorul Ștefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al social-democraților, la finalul Biroului Permanent Național al PSD de luni seară.

El a adăugat că partenerii de coaliţie au înţeles „că este nevoie de reglementare în acest domeniu” şi că se lucrează intens în grupul de energie din cadrul PSD pentru finalizarea documentului necesar.

„Nici astăzi domnul Popescu nu a venit cu ceva consistent  în această zonă deşi ar fi trebuit să facă acest lucru de foarte multă vreme. Problema energiei este importantă şi am discutat-o ca temă principală”, a spus Oprea.

„93% dintre români, dintre consumatorii casnici intră în categoria celor care sunt protejaţi, fie cu 0,68 lei consumatorii până în 100KW/oră, fie 0,8 lei pentru consumatorii până în 255 de KW/oră. Sunt 700.000 de gospodării, de românii care nu beneficiază de această plafonare şi atunci credem că şi pentru aceştia, cum credem că şi pentru marea industrie care nu se încadrează la tariful de 1 leu care e perceput pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi atunci, având în vedere că sunt 26.000 de locuri de muncă directe în această zonă, dar marea industrie creează peste 500.000 de locuri de muncă în economia naţională, credem că şi acestea trebuie să beneficieze de un tarif clar care să fie fix”, a mai explicat Oprea.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

UDMR anunță acord electoral cu Alianţa Maghiară din Transilvania

În cadrul întâlnirii, părţile au convenit asupra necesităţii de a se uni pentru 2024 şi de a încheia un acord care să aibă în vedere provocările şi interesele cele mai importante ale comunităţii maghiare şi după anul 2025

Primarul din Baia Mare, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Marco Wermelinger, Doru Adrian Mihai şi Sorinel Mihai, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pentru dare de mită, iar Nicolae Dan Trifa pentru complicitate la dare de mită.