fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZARECluj IT Cluster devine membră CNTD, structura participativă stat-privat-mediu academic pentru realizarea...

Cluj IT Cluster devine membră CNTD, structura participativă stat-privat-mediu academic pentru realizarea transformării digitale a României

Publicat în

spot_img
spot_img

La invitația Autorității pentru Digitalizarea României, Cluj IT Cluster a devenit – începând din această lună –  membră a Consiliului Național pentru Transformare Digitală (CNTD), o structură participativă stat-privat-mediu academic pentru realizarea transformării digitale a României.

Pe parcursul acestui an, Autoritatea pentru Digitalizarea României a reluat activitatea Consiliului Național pentru Transformare Digitală (CNTD). Este parte a unui demers mai amplu asumat la nivel de mandat, prin care se dorește transformarea dialogului cu mediul privat într-un proces autentic de parteneriat, în interesul transformării digitale a României. 

CNTD are rolul de a facilita implicarea tuturor actorilor interesați — instituții publice, reprezentanți ai companiilor de profil, ai camerelor de comerț și industrie, ai partenerilor sociali, ai organizațiilor neguvernamentale ale mediului de afaceri din sectorul digital, ai mediului academic, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior sau ai institutelor de cercetare cu activitate în domeniul digital — în dezbaterea propunerilor și a măsurilor care au scopul de a contribui la transformarea digitală a economiei și societății românești, în linia direcțiilor de acțiune europene.

”Vă invităm să contribuiți în mod substanțial la îmbunătățirea documentelor supuse analizei CNTD, deoarece reprezentați o organizație care deține o cunoaștere profundă a ecosistemului digital la nivel național. Totodată, recunoscând contribuțiile Cluj IT Cluster în procesul mai amplu de transformare digitală a României – îmi face plăcere să invit Cluj IT Cluster, în calitate de președinte al CNTD, să devină membru al Board-ului CNTD.”, au transmis reprezentanții Autorității pentru Digitalizarea României în scrisoarea adresată Asociației Cluj IT.

”Ne bucura și ne onorează invitația Președintelui ADR, Dragoș Vlad, să ne alăturăm CNTD. Vom avea ocazia, astfel, să contribuim, la nivel consultativ, la avansarea unora dintre temele majore ce țin de digitalizarea României, mai ales a serviciilor publice. Sperăm să avem ocazia ca în acest for să aliniem rolul strategic pe care centrele de inovare digitală, ca inițiativă a Comisiei Europene, trebuie să le aibă în acest efort de modernizare a administrației publice românești și a societății noastre. Inițiativa noastră numita DIH4Society a fost selectată de CE prima pe lista centrelor de inovare digitală din România, iar Cluj IT percepe acest lucru ca pe o obligație față de beneficiarii noștri, atât din zona privată cât și din cea publică.”, a declarat Andrei Kelemen, CEO al Cluj IT Cluster. 

În activitatea sa, CNTD colaborează cu instituțiile publice și mediul academic, care pot fi invitate la lucrările grupurilor la inițiativa Autorității pentru Digitalizarea României.

Ioana Pop

Articole recente

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Cluj Innovation Days 2024 | O conferință dedicată sustenabilității și securității

La fel ca la edițiile anterioare, conferința aduce în fața publicului o serie întreagă de vorbitori de înaltă ținută, lucrările urmând a se desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 21 și 22 martie a.c., în două locații distincte din Cluj-Napoca.

Spotlight Heritage Timișoara NFT’s – o modalitate unică de apreciere și conservare a patrimoniului cultural al Timișoarei în lumea digitală

În 2023, anul în care Timișoara a fost Capitală Europeană a Culturii, Universitatea Politehnica Timișoara, prin proiectul Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara, a integrat tehnologia NFT (non-fungible tokens) în cultura digitală pentru a oferi o perspectivă digitală și unică asupra patrimoniului cultural și istoric al orașului.