fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZARECluj IT Cluster devine membră CNTD, structura participativă stat-privat-mediu academic pentru realizarea...

Cluj IT Cluster devine membră CNTD, structura participativă stat-privat-mediu academic pentru realizarea transformării digitale a României

Publicat în

spot_img
spot_img

La invitația Autorității pentru Digitalizarea României, Cluj IT Cluster a devenit – începând din această lună –  membră a Consiliului Național pentru Transformare Digitală (CNTD), o structură participativă stat-privat-mediu academic pentru realizarea transformării digitale a României.

Pe parcursul acestui an, Autoritatea pentru Digitalizarea României a reluat activitatea Consiliului Național pentru Transformare Digitală (CNTD). Este parte a unui demers mai amplu asumat la nivel de mandat, prin care se dorește transformarea dialogului cu mediul privat într-un proces autentic de parteneriat, în interesul transformării digitale a României. 

CNTD are rolul de a facilita implicarea tuturor actorilor interesați — instituții publice, reprezentanți ai companiilor de profil, ai camerelor de comerț și industrie, ai partenerilor sociali, ai organizațiilor neguvernamentale ale mediului de afaceri din sectorul digital, ai mediului academic, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior sau ai institutelor de cercetare cu activitate în domeniul digital — în dezbaterea propunerilor și a măsurilor care au scopul de a contribui la transformarea digitală a economiei și societății românești, în linia direcțiilor de acțiune europene.

”Vă invităm să contribuiți în mod substanțial la îmbunătățirea documentelor supuse analizei CNTD, deoarece reprezentați o organizație care deține o cunoaștere profundă a ecosistemului digital la nivel național. Totodată, recunoscând contribuțiile Cluj IT Cluster în procesul mai amplu de transformare digitală a României – îmi face plăcere să invit Cluj IT Cluster, în calitate de președinte al CNTD, să devină membru al Board-ului CNTD.”, au transmis reprezentanții Autorității pentru Digitalizarea României în scrisoarea adresată Asociației Cluj IT.

”Ne bucura și ne onorează invitația Președintelui ADR, Dragoș Vlad, să ne alăturăm CNTD. Vom avea ocazia, astfel, să contribuim, la nivel consultativ, la avansarea unora dintre temele majore ce țin de digitalizarea României, mai ales a serviciilor publice. Sperăm să avem ocazia ca în acest for să aliniem rolul strategic pe care centrele de inovare digitală, ca inițiativă a Comisiei Europene, trebuie să le aibă în acest efort de modernizare a administrației publice românești și a societății noastre. Inițiativa noastră numita DIH4Society a fost selectată de CE prima pe lista centrelor de inovare digitală din România, iar Cluj IT percepe acest lucru ca pe o obligație față de beneficiarii noștri, atât din zona privată cât și din cea publică.”, a declarat Andrei Kelemen, CEO al Cluj IT Cluster. 

În activitatea sa, CNTD colaborează cu instituțiile publice și mediul academic, care pot fi invitate la lucrările grupurilor la inițiativa Autorității pentru Digitalizarea României.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Mijloacele de identificare electronică, deja disponibile pentru cetățeni

Un mijloc de identificare electronică (MIE sau mai popular eID) se referă la un tip de identitate digitală care este utilizat în mod special în scopul autentificării electronice a identității cuiva.

Zeci de evenimente, ateliere de lucru și întâlniri cu factori de decizie din țară și din străinătate, la cea de-a zecea ediție Cluj Innovation...

Unul dintre panelurile de dezbatere de astăzi s-a bucurat de prezențele lui Sabin Sărmaș, președinte al Comisiei IT din Camera Deputaților și primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cel care a adus în atenție modelul de dezvoltare al orașului, spunând că este rodul unei colaborări de succes între administrația publică, mediul academic și cel de business.