fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZARECluj IT Cluster devine membră CNTD, structura participativă stat-privat-mediu academic pentru realizarea...

Cluj IT Cluster devine membră CNTD, structura participativă stat-privat-mediu academic pentru realizarea transformării digitale a României

Publicat în

spot_img
spot_img

La invitația Autorității pentru Digitalizarea României, Cluj IT Cluster a devenit – începând din această lună –  membră a Consiliului Național pentru Transformare Digitală (CNTD), o structură participativă stat-privat-mediu academic pentru realizarea transformării digitale a României.

Pe parcursul acestui an, Autoritatea pentru Digitalizarea României a reluat activitatea Consiliului Național pentru Transformare Digitală (CNTD). Este parte a unui demers mai amplu asumat la nivel de mandat, prin care se dorește transformarea dialogului cu mediul privat într-un proces autentic de parteneriat, în interesul transformării digitale a României. 

CNTD are rolul de a facilita implicarea tuturor actorilor interesați — instituții publice, reprezentanți ai companiilor de profil, ai camerelor de comerț și industrie, ai partenerilor sociali, ai organizațiilor neguvernamentale ale mediului de afaceri din sectorul digital, ai mediului academic, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior sau ai institutelor de cercetare cu activitate în domeniul digital — în dezbaterea propunerilor și a măsurilor care au scopul de a contribui la transformarea digitală a economiei și societății românești, în linia direcțiilor de acțiune europene.

”Vă invităm să contribuiți în mod substanțial la îmbunătățirea documentelor supuse analizei CNTD, deoarece reprezentați o organizație care deține o cunoaștere profundă a ecosistemului digital la nivel național. Totodată, recunoscând contribuțiile Cluj IT Cluster în procesul mai amplu de transformare digitală a României – îmi face plăcere să invit Cluj IT Cluster, în calitate de președinte al CNTD, să devină membru al Board-ului CNTD.”, au transmis reprezentanții Autorității pentru Digitalizarea României în scrisoarea adresată Asociației Cluj IT.

”Ne bucura și ne onorează invitația Președintelui ADR, Dragoș Vlad, să ne alăturăm CNTD. Vom avea ocazia, astfel, să contribuim, la nivel consultativ, la avansarea unora dintre temele majore ce țin de digitalizarea României, mai ales a serviciilor publice. Sperăm să avem ocazia ca în acest for să aliniem rolul strategic pe care centrele de inovare digitală, ca inițiativă a Comisiei Europene, trebuie să le aibă în acest efort de modernizare a administrației publice românești și a societății noastre. Inițiativa noastră numita DIH4Society a fost selectată de CE prima pe lista centrelor de inovare digitală din România, iar Cluj IT percepe acest lucru ca pe o obligație față de beneficiarii noștri, atât din zona privată cât și din cea publică.”, a declarat Andrei Kelemen, CEO al Cluj IT Cluster. 

În activitatea sa, CNTD colaborează cu instituțiile publice și mediul academic, care pot fi invitate la lucrările grupurilor la inițiativa Autorității pentru Digitalizarea României.

Articole recente

Leorinţ a găzduit a şaptea ediţie a concursului naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi

Aacesta este singurul concurs naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi.

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Pünkösd után

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal.

Mai multe articole de același fel