fbpx
-0.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADProblemele de la frontiera cu Ungaria persistă | Coloană de camioane de...

Problemele de la frontiera cu Ungaria persistă | Coloană de camioane de 13 kilometri la Vama Nădlac II

Publicat în

spot_img
spot_img

O coloană de camioane lungă de 13 kilometri s-a format, miercuri, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe autostradă, iar autorităţile transmit că timpul de aşteptare pentru formalităţi este de cel puţin cinci ore.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II sunt deschise patru artere de ieşire din ţară pentru traficul greu, dar se înregistrează un „număr foarte mare de automarfare prezente la verificările de frontieră”. Timpul de aşteptare pentru control a ajuns la 300 de minute, arată sursa citată.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că s-a solicitat părţii ungare să aloce mai mult personal, pentru a se putea forma echipe comune de control suplimentare, astfel încât tranzitarea frontierei să se facă mai repede.

Cauza numărului mare de TIR-uri prezente la frontieră este legată de interdicţiile de intrare în Ungaria pentru camioane aplicate marţi, când în ţara vecină s-a celebrat Ziua Tuturor Sfinţilor.

De asemenea, o coloană de camioane s-a format şi înainte de PTF Vărşand, unde se aşteaptă tot 300 de minute şi sunt deschise trei artere de ieşire pentru traficul greu. La Nădlac I, timpul de aşteptare este de 60 de minute şi este disponibilă o arteră. 

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ion Țiriac vrea să cumpere un castel aflat în vecinătatea reședinței Regelui Mihai I de la Săvârșin

Construit între anii 1876 și 1879 de familia Mocioni, de origine aromână, castelul este înconjurat de un vast domeniu de 80 de hectare, care include păduri, fânețe și teren arabil. Clădirea a servit drept reședință a familiei Mocioni-Teleki până în 1947, când a fost confiscată de stat în urma instaurării regimului comunist.