fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEPremiul de Excelență al Societății Romane de Pneumologie, decernat profesorului Voicu Tudorache,...

Premiul de Excelență al Societății Romane de Pneumologie, decernat profesorului Voicu Tudorache, cel care a creat o adevărată școală de pneumologie în Banat

Publicat în

spot_img
spot_img

Profesorul Voicu Tudorache a fost premiat cu Premiul de Excelență al Societății Române de Pneumologie, o recunoaștere a întregii sale activități științifice și academice. Evenimentul a avut loc ieri, la Timișoara.

Decernarea premiului a fost anunțată de profesorul Cristian Oancea, cel care a spus că “PROFUL”, cum ii spuneau majoritatea celor pe care i-a ”crescut” și care i-au fost discipoli, a fost onorat de boardul SRP.

În cadrul evenimentului, profesorul Oancea l-a parafrazat pe Octavian Paler care spunea că „masurarea vietii omului nu este in functie de timp, ci de buna ei folosire, doar o viata traita pentru altii este o viata care merita traita”.

”Domnul profesor Voicu Tudorache si-a dedicat intreaga viata medicinei, pneumologiei, pacientilor, medicilor si studentilor. A publicat sute de lucrari stiintifice, carti, articole, a primit mai multe premii, inclusiv recunoasterea Academiei Romane, dar si recunoastere internationala. Dar cel mai important lucru pe care l-a facut in viata medicala a fost crearea, educarea si dezvoltarea unei echipe de profesionisti. Multi dintre cei care lucreaza acum in sectiile de pneumologie din intreaga tara, dar si in spitale din strainatate si-au desavarsit stiinta la scoala domnului profesor Voicu Tudorache.”, a scris pe pagina de socializare Profesorul Universitar Cristian Oancea.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Proiectul Patrimoniul sub reflectoare/Spotlight Heritage Timișoara, premiat la două categorii în finalele Romanian PR Award 2022

Cea de-a 20-a ediție a competiției Romanian PR Award a adus pe scenă teme și proiecte inedite, campanii și proiecte de impact social abordate de mari trusturi de media, organizații și agenții prestigioase, alături de instituții publice și de cultură din România.