fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEStudent al UPT, premiat în concursul internațional TIE Designer PCB

Student al UPT, premiat în concursul internațional TIE Designer PCB

Publicat în

spot_img
spot_img

La sfârșitul lunii octombrie 2022, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica București, s-a desfășurat cea de-a 31-a ediție a concursului Tehnici de Interconectare în Electronică – TIE, competiție ce implementează certificarea de către mediul industrial a competențelor studenților de a proiecta pe calculator (Computer Aided Design – CAD) o structură de interconectare (Printed Circuit Board – PCB) pentru un modul electronic complex, un reprezentant al Universității Politehnica Timișoara obținând un meritoriu loc III.

Bazat pe rezultatele din baremele de evaluare, Comitetul Industrial oferă certificate de „Designer PCB”, ca o recunoaștere a nivelului înalt de cunoștințe în domeniul Engineering Design Automation – EDA, pentru dezvoltarea modulelor și ansamblelor electronice și fabricarea lor corectă.

Aceste certificate sunt recunoscute de orice companie de prestigiu, fiind o atestare a cunoașterii standardelor Association Connecting Electronics Industries – IPC, cunoscute și acceptate în toată lumea.

În urma desfășurării fazei locale în Universitatea Politehnica Timișoara, aceasta a fost câștigată de către studentul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată, Paul-Cătălin Medinceanu. Totodată a fost definitivat lotul care a reprezentat UPT la faza finală, format din 4 studenți, și anume: Paul-Cătălin Medinceanu (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale), Oana-Floriana Tudor (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale), Flavius-Alexander Mălăel (Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică) și Mădălin-Ilarion Deatcu (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale).

Subiectul primit la faza finală s-a referit la proiectarea unui mini-router Internet of Things (IoT) cu Raspberry Pi. În clasamentul final studentul Paul-Cătălin Medinceanu s-a clasat pe locul III la faza finală a concursului, el obținând și certificatul de „Designer PCB”.

Lotul Universității Politehnica Timișoara a fost pregătit de drd. Septimiu Lica din partea UPT și de ing. Csaba Tărcean, ing. Alexandru Knizel și ing. Cezar Cîrstoiu de la compania Continental Automotive.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Proiectul Patrimoniul sub reflectoare/Spotlight Heritage Timișoara, premiat la două categorii în finalele Romanian PR Award 2022

Cea de-a 20-a ediție a competiției Romanian PR Award a adus pe scenă teme și proiecte inedite, campanii și proiecte de impact social abordate de mari trusturi de media, organizații și agenții prestigioase, alături de instituții publice și de cultură din România.