fbpx
-5.3 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEStudent al UPT, premiat în concursul internațional TIE Designer PCB

Student al UPT, premiat în concursul internațional TIE Designer PCB

Publicat în

spot_img
spot_img

La sfârșitul lunii octombrie 2022, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica București, s-a desfășurat cea de-a 31-a ediție a concursului Tehnici de Interconectare în Electronică – TIE, competiție ce implementează certificarea de către mediul industrial a competențelor studenților de a proiecta pe calculator (Computer Aided Design – CAD) o structură de interconectare (Printed Circuit Board – PCB) pentru un modul electronic complex, un reprezentant al Universității Politehnica Timișoara obținând un meritoriu loc III.

Bazat pe rezultatele din baremele de evaluare, Comitetul Industrial oferă certificate de „Designer PCB”, ca o recunoaștere a nivelului înalt de cunoștințe în domeniul Engineering Design Automation – EDA, pentru dezvoltarea modulelor și ansamblelor electronice și fabricarea lor corectă.

Aceste certificate sunt recunoscute de orice companie de prestigiu, fiind o atestare a cunoașterii standardelor Association Connecting Electronics Industries – IPC, cunoscute și acceptate în toată lumea.

În urma desfășurării fazei locale în Universitatea Politehnica Timișoara, aceasta a fost câștigată de către studentul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată, Paul-Cătălin Medinceanu. Totodată a fost definitivat lotul care a reprezentat UPT la faza finală, format din 4 studenți, și anume: Paul-Cătălin Medinceanu (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale), Oana-Floriana Tudor (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale), Flavius-Alexander Mălăel (Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică) și Mădălin-Ilarion Deatcu (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale).

Subiectul primit la faza finală s-a referit la proiectarea unui mini-router Internet of Things (IoT) cu Raspberry Pi. În clasamentul final studentul Paul-Cătălin Medinceanu s-a clasat pe locul III la faza finală a concursului, el obținând și certificatul de „Designer PCB”.

Lotul Universității Politehnica Timișoara a fost pregătit de drd. Septimiu Lica din partea UPT și de ing. Csaba Tărcean, ing. Alexandru Knizel și ing. Cezar Cîrstoiu de la compania Continental Automotive.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.