fbpx
-7.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUEconomie de energie la Muzeul Naţional Brukenthal | Toate becurile au fost...

Economie de energie la Muzeul Naţional Brukenthal | Toate becurile au fost înlocuite cu unele economice

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Naţional Brukenthal a înlocuit becurile din toate spaţiile de vizitare cu unele economice/ led, în urma scumpirii energiei electrice din ultima vreme, transmite instituţia.

În ultima vreme am constatat cu toţii scumpirea energiei electrice. Până în momentul de faţă, Muzeul Naţional Brukenthal, prin sprijinul Ministerului Culturii şi prin fondurile proprii ale instituţiei, a reuşit să rămână deschis publicului, în condiţii optime de vizitare. Totuşi, am hotărât să continuăm ca toate becurile, nu doar din birouri, ci şi din spaţiile de vizitare, să fie schimbate cu becuri economice de tip led. Am avut, de pildă, cazuri, observate în ultima vreme, când la Muzeul de Istorie Naturală erau diferite proiectoare. Cam 12. Unul consuma aproximativ 100 W. Le-am schimbat toate cu unele noi, care arată mult mai bine şi care luminează şi mai bine. Zece becuri noi led consumă acum cât unul vechi”, a precizat Alexandru Chituţă, managerul interimar al Muzeului Naţional Brukenthal. 

De asemenea, acesta a subliniat că „pe lângă schimbarea becurilor vechi, putem să mai economisim energie prin montarea de senzori. Sunt multe spaţii în care cel puţin 8h/zi sursa de lumina este aprinsă. Nu mi se pare normal, şi din acest considerent, vom schimba întrerupătorul clasic cu senzori. Sunt măsuri normale, nu doar pentru aceste zile, cât pentru o folosire a energiei într-o manieră ordonată şi raţională”. 

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel