fbpx
0.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTAlba Iulia: Au debutat lucrările de modernizare și reabilitare în cartierul Partoș,...

Alba Iulia: Au debutat lucrările de modernizare și reabilitare în cartierul Partoș, în cadrul unui proiect de mobilitate urbană

Publicat în

spot_img
spot_img

Marți au demarat lucrările de modernizare și reabilitare în cartierul Partoș – strada Regimentul V Vânători din municipiul Alba, prevăzute în proiectul de mobilitate urbană.

Potrivit administrației locale, modernizările constau refacerea infrastructurii pietonale, a transportului public (amenajarea a 24 de stații de autobuz), piste de bicicliști.

Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Gabriel Pleșa și viceprimarul Marius Filimon, prin intermediul paginilor de socializare.

“Astăzi au început lucrările de modernizare și reabilitare în cadrul primului proiect de mobilitate urbană, mai precis Lotul 1, pe strada Regimentul V Vânători, din cartierul Partoș. Suntem conștienți că aceste lucrări vor crea un anumit nivel de disconfort pentru cei care tranzitează zona, însă facem apel la înțelegerea și răbdarea albaiulienilor pe perioada desfășurării lor.

Aceste lucrări de modernizare și reabilitare sunt necesare și benefice pentru eliminarea disfuncționalităților existente, pentru construirea pistelor dedicate exclusiv bicicliștilor și transportului public pentru cetățeni. Subliniez încă o dată importanța acestor intervenții în ceea ce privește dezvoltarea din punct de vedere a infrastructurii unui municipiu ca Alba Iulia, luând în calcul traficul din ce în ce mai aglomerat și nevoia de dezvoltare pe partea de mobilitate urbană.

Luând modelul european de dezvoltare a infrastructurii, dorim să ne aliniem la standardele europene și să transformăm Alba Iulia într-un oraș prietenos cu mediul înconjurător, accesibil locuitorilor și turiștilor.”, a fost mesajul transmis de către primarul Gabriel Pleșa, într-o postare pe pagina de socializare.

“Au început lucrările la primul proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia. Tronsonul pe care se desfășoară aceste lucrări cuprinde străzile Regimentul V Vânători, bulevardul Ferdinand și Ion I.C. Brătianu, acesta fiind atribuit firmei Elis Pavaje SRL având o valoare de 28,69 milioane lei fără TVA.

În prima etapă au fost realizate marcajele provizorii pentru dirijarea traficului și s-a început frezarea vechiului strat asfaltic. Rugăm participanții la trafic să aibă înțelegere și răbdare pentru neajunsurile create de aceste lucrări și pentru cazurile în care circulația poate fi îngreunată.

Acest prim proiect de mobilitate va continua cu al doilea tronson care cuprinde străzile Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei si Cabanei. În final se vor reabilita 11,40 km de infrastructură pietonală, 6,549 km existenți de infrastructură de transport public, se vor crea 8,910 km de benzi dedicate transportului public, se vor amenaja 6,525 km de piste pentru bicicliști, se vor moderniza 24 stații de autobuz și se vor planta în jur de 600 arbori și arbuști. “, a transmis, la rândul său, viceprimarul Marius Filimon în mediul online.

Articole recente

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Captură de 1,5 milioane de euro la vama Nădlac II

Ce au găsit polițiștii într-un TIR care mergea spre Republica Moldova

Mai multe articole de același fel