fbpx
-5.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘFilmul de promovare a judeţului Timiş în contextul programului Timişoara Capitală Europeană...

Filmul de promovare a judeţului Timiş în contextul programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023, realizat de producătorul Charlie Ottley, va fi difuzat de BBC

Publicat în

spot_img
spot_img

Filmul de prezentare a judeţului Timiş, din punct de vedere turistic, cultural şi gastronomic, realizat de cunoscutul producător Charlie Ottley, va fi difuzat de postul de televiziune BBC. Producţia a costat 25.000 de lei, iar difuzarea pe postul de televiziune BBC implică suma de 10.000 de euro.

Clipul promovează turismul, cultura şi gastronomia din Timişoara şi din întreg judeţul într-un video de 8 minute şi într-un altul rezumat, de 1 minut. Acesta este realizat în contextul programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

Prezentarea filmului este făcută atât în limba română, cât şi în engleză, iar clipul de 1 minut va fi difuzat timp de 6 săptămâni pe postul de televiziune BBC din Marea Britanie, alături de alte materiale video realizate în mai multe zone reprezentative ale României.

„Am semnat un contract de promovare cu BBC, pentru 6 săptămâni de difuzare a clipului de 1 minut. Contractul, în valoare de 10.000 de euro, se va încheia în data de 15 ianuarie 2023. Acesta nu este singurul astfel de contract de promovare, vor urma şi altele. Va fi cea mai mare campanie de promovare a României în Occident”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreşedinte al CJ Timiş, luni, într-o conferinţă de presă.

Ottley declara în luna iulie că speră să promoveze acest film de prezentare pe BBC World.

”Aş vrea de asemenea să adaug că sperăm să colaborăm cu voi să strângem fonduri pentru a duce acest film pe BBC World. Vom încerca să mergem la un târg mondial de turism, la Londra în octombrie. Avem filme frumoase despre alte regiuni şi vom avea un film frumos şi despre Timiş şi sperăm să putem convinge ghizi de turism şi agenţii să vină pentru că turismul în România a fost lovit foarte greu pentru că oamenii nu înţeleg că suntem parte a NATO şi e puţin probabil să fim invadaţi prea curând de Rusia. Au fost anulate excursii anul acesta, s-au pierdut locuri de muncă, companii s-au prăbuşit, pentru că am avut COVID şi acum a mai venit şi lovitura cu războiul din Ucraina. Trebuie să promovăm puternic România pentru 2023 pentru ca turiştii să vină aici şi noi vom face tot  ce putem alături prietenii şi partenerii noştri să reuşim asta”, a declarat Charlie Ottley.

”Este mult mai uşor să ajungi de aici în alte zone ale României decât să stai 3 ore pe Valea Prahovei, de exemplu. Este o comoară cu adevărat nedescoperită a României”, a declarat atunci Charlie Ottley.

Întrebat ce lipseşte în Timişoara, jurnalistul a precizat că lipsesc luminile din parcuri.

În timpul filmărilor, Ottley a fost tâlhărit într-un parc de doi băieţi şi o fată, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, fiindu-i furate o dronă şi alte echipamente de filmare

Drona a fost recuperată, iar jurnalistul a anunţat că doreşte să le ofere o şansă la viaţă copiilor care i-au furat echipamentele de filmare dintr-un parc din Timişoara şi că îi va invita să asiste la filmările documentarului Flavours of Romania pentru a-i inspira în acest fel. 

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.