fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂIstoricul Zoltán Csaba Novák preia conducerea Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale

Istoricul Zoltán Csaba Novák preia conducerea Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale

Publicat în

spot_img
spot_img

Istoricul Zoltán Csaba Novák, senatorul judeţului Mureş, şi-a depus, luni, demisia din funcţia de senator şi a preluat conducerea Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale.

Membru ştiinţific al Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Şincai” din Târgu Mureş, Novák a afirmat că a fost o onoare pentru el ca timp de şase ani să reprezinte în Parlament, unde a activat în Comisia de învăţământ a Senatului, interesele comunităţii maghiare din România.

„Cu această schimbare, voi putea să-mi împlinesc potenţialul profesional şi în acelaşi timp să servesc activitatea UDMR şi interesele maghiarilor din Transilvania şi ale tuturor minorităţilor naţionale din România din perspectiva ştiinţei. Noul loc de muncă îmi oferă, la nivel profesional, oportunităţi de a contribui activ la problemele minorităţilor”, a declarat Zoltán Csaba Novák, potrivit unui comunicat de presă al UDMR.

”Pe 13 noiembrie a fost sfârșitul celui de al treilea mandat de președinte al Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale. Am început de la zero și în total am servit 15 ani în calitate de conducător al acestei instituții. În varii contexte administrative, nu toate prielnice, mi-am dedicat cu bună conștiință toată puterea și priceperea în slujba acestei asumări. Mulțumiri tuturor pentru încrederea și sprijinul acordat, mai ales colegiilor, căci împreună cu ei am putut edifica o instituție stabilă, capabilă să producă o cunoaștere relevantă și de calitate pentru acest segment. Asumarea schimbării, provine din convingerea, că aidoma altor contexte de viață, alternanța reprezintă oportunitatea unor noi perspective și dinamizări. Felicitări și o perspectivă cu multe împliniri pentru Novák Csaba Zoltán, care de azi a preluat ștafeta!”, a spus István Horváth, fostul președinte.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Experţi ai Comisiei Europene şi ai unor state membre, inclusiv Olanda, vin în România pentru clarificări privind Schengen

O echipă mixtă de experţi, formată din reprezentanţi ai Comisiei Europene, în calitate de coordonatori, şi ai unor state membre, printre care şi Olanda, urmează să efectueze, până la finalul săptămânii, o vizită în țara noastră

CNCD constată ceea ce era evident: nu-l poate sancționa pe Viktor Orbán pentru declarațiile rasiste de la Băile Tușnad

Astăzi, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis în ședință ceea ce era evident încă de la început, respectiv că premierul Ungariei, Viktor Orbán, nu poate fi sancționat pentru declarațiile pe care le-a făcut la finalul lunii iunie la Băile Tușnad, pentru că beneficiază de imunitate jurisdicțională.