fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂVizită oficială la Budapesta a ministrului de Externe, Bogdan Aurescu

Vizită oficială la Budapesta a ministrului de Externe, Bogdan Aurescu

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, va efectua, marţi, o vizită oficială la Budapesta, la invitaţia omologului ungar, Peter Szijjarto, cu care va avea consultări politice, informează MAE.

Potrivit sursei citate, şeful diplomaţiei române va mai avea şi întrevederi cu reprezentanţi ai minorităţii române din Ungaria, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc din ţara amintită.

Vizita lui Bogdan Aurescu în Ungaria are loc în continuarea vizitelor din acest an, la Bucureşti, ale preşedintelui Ungariei, Katalin Novak (7 septembrie) şi ministrului ungar de Externe, Peter Szijjarto (12 iulie), adaugă MAE.

Sursa menţionată mai arată că această vizită reprezintă şi „marcarea unui moment simbolic pentru ansamblul relaţiilor bilaterale româno-ungare”: împlinirea a 20 de ani de la semnarea, la Budapesta (29 noiembrie 2002), a Declaraţiei de Parteneriat Strategic între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare pentru Europa Secolului XXI, instrument fundamental care a structurat cooperarea dintre cele două state pe baze noi, moderne.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel