fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂCNCD constată ceea ce era evident: nu-l poate sancționa pe Viktor Orbán...

CNCD constată ceea ce era evident: nu-l poate sancționa pe Viktor Orbán pentru declarațiile rasiste de la Băile Tușnad

Publicat în

spot_img
spot_img

Viktor Orbán nu poate fi sancționat de autoritățile române pentru declarațiile rasiste de la Tușnad, potrivit unei decizii a Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Autoritatea a fost sesizată după ce premierul ungar a spus, într-o vizită pe care a efectuat-o în România vara aceasta, că europenii nu ar trebui să se amestece cu alte rase.

Astăzi, CNCD a decis în ședință ceea ce era evident încă de la început, respectiv că premierul Ungariei, Viktor Orbán, nu poate fi sancționat pentru declarațiile pe care le-a făcut la finalul lunii iunie la Băile Tușnad, pentru că beneficiază de imunitate jurisdicțională.

Conform Codului Penal, legea Penală nu se aplică infracțiunilor săvârșite de reprezentanți diplomatici ai statelor străine sau de către alte persoane care, în conformitate cu tratatele internaționale, nu sunt supuse jurisdicției penale a statului român.

După incidentul pentru care a fost criticat și pe scena internațională, președintele CNCD Csaba Asztalos spunea că nu s-a autosesizat CNCD, tocmai pentru că Viktor Orbán beneficiază de această imunitate, fiind premier al Ungariei, iar plângerea a fost făcută de deputatul PNL Alexandru Muraru.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel