fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEMarcel Boloș: Dăm startul descentralizării

Marcel Boloș: Dăm startul descentralizării

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Boloș, susține într-o postare pe contul de Facebook că, în această perioadă, oficialii ministerului semnează, în numele instituției, declarații comune pentru dezvoltare, împreună cu Agențiile pentru Dezvoltare Regională, acesta fiind momentul care marchează startul descentralizării fondurilor europene.

Boloș reamintește că avem Programe Regionale cuprinse în Politica de Coeziune 2021-2027, cu o alocare pe peste 11 miliarde de euro prin care apropiem nevoile de dezvoltare regionale și a le pune la un loc cu sursele de finanțare.

”Un motiv pentru care am decis că avem nevoie de descentralizarea regională este pentru că beneficiarii reclamau, pe bună dreptate, birocrația și numeroasele documentele necesare pentru obținerea finanțărilor. Din această perspectivă, odată cu eliminarea nivelului de control și structurilor existente la nivel național, rămân doar mecanismele specifice pentru ceea ce înseamnă Autoritatea de Management la nivel regional, iar asta înseamnă un câștig uriaș în favoarea beneficiarilor. Ei sunt primii care vor resimți asta. Va fi o perioadă în care se vor obișnui că, de acum înainte, deciziile nu se mai iau la București, ci la nivel regional, iar identificarea soluțiilor în implementarea programelor se va face la nivel regional.”, a concluzionat Marcel Boloș.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Înmatricularea societăţilor comerciale, posibilă şi prin proceduri exclusiv electronice, potrivit noii legi a Registrului Comerţului

Noul act normativ - Legea nr. 265/2022 - aduce modificări esenţiale atât infrastructurii Registrului comerţului şi regimului publicităţii comercianţilor şi a activităţilor lor esenţiale, cât şi unor legi esenţiale pentru economia şi societatea românească, cum este de exemplu Legea societăţilor comerciale.