fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALMinivacanță de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Minivacanță de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Publicat în

spot_img
spot_img

Românii bugetari vor avea o minivacanță de 5 zile anul acesta, după ce Guvernul a decis ca ziua de vineri, 2 decembrie, să fie liberă, deoarece pică între zilele de sărbători legale și weekend. Zilele libere se vor întind, așadar, din data de 30 noiembrie până pe 5 decembrie.

Ziua de 30 noiembrie în care se sărbătorește Sfântul Andrei este zi nelucrătoare, la fel și 1 Decembrie, Ziua Națională a României, potrivit Codului Muncii.

Cele două zile libere vor cădea miercuri și joi, astfel că Guvernul a hotărât, încă de la începutul lui 2022, ca ziua de 2 decembrie să fie liberă pentru se „situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează și zile de repaus săptămânal”, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

Excepție vor face locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție sau specificului activităţii.

De asemenea, nici magistraţi sau celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie sau nu pot beneficia de ziua liberă.

Ziua liberă va fi recuperată

„Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2022, potrivit planificărilor stabilite”, arată comunicatul de la Ministerul Muncii.

Bugetarii români au beneficiat de 15 zile libere în 2022.

La acestea se vor adăuga noi zile libere în 2023, respectiv 23 ianuarie2 iunie și 14 august, potrivit unui proiect al Ministerului Muncii.

foto credit: Pexels

Ioana Pop

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel