fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALMinivacanță de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Minivacanță de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Publicat în

spot_img
spot_img

Românii bugetari vor avea o minivacanță de 5 zile anul acesta, după ce Guvernul a decis ca ziua de vineri, 2 decembrie, să fie liberă, deoarece pică între zilele de sărbători legale și weekend. Zilele libere se vor întind, așadar, din data de 30 noiembrie până pe 5 decembrie.

Ziua de 30 noiembrie în care se sărbătorește Sfântul Andrei este zi nelucrătoare, la fel și 1 Decembrie, Ziua Națională a României, potrivit Codului Muncii.

Cele două zile libere vor cădea miercuri și joi, astfel că Guvernul a hotărât, încă de la începutul lui 2022, ca ziua de 2 decembrie să fie liberă pentru se „situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează și zile de repaus săptămânal”, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

Excepție vor face locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție sau specificului activităţii.

De asemenea, nici magistraţi sau celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie sau nu pot beneficia de ziua liberă.

Ziua liberă va fi recuperată

„Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2022, potrivit planificărilor stabilite”, arată comunicatul de la Ministerul Muncii.

Bugetarii români au beneficiat de 15 zile libere în 2022.

La acestea se vor adăuga noi zile libere în 2023, respectiv 23 ianuarie2 iunie și 14 august, potrivit unui proiect al Ministerului Muncii.

foto credit: Pexels

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Joi și vineri: Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba Iulia: Ateliere educative, lansări de carte, conferințe, expoziții, șezătoare, muzică și poezie

În perioada 24-25 noiembrie 2022, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este sărbătoare! Instituția nu va fi închisă, așa cum poate v-ați putea îngrijora, ci dimpotrivă, sunteți așteptați cu o multitudine de activități, pentru mici și pentru mari, pregătite cu ocazia Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.