fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALPeste 1.400 de candidaţi înscriși la concursul naţional de rezidenţiat, la UMF...

Peste 1.400 de candidaţi înscriși la concursul naţional de rezidenţiat, la UMF ”Iuliu Haţieganu” Cluj

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 1.400 de candidaţi s-au înscris la concursul naţional de rezidenţiat, care va avea loc duminică, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

„Examenul naţional de rezidenţiat va avea loc duminică, 20 noiembrie 2022. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca va lua măsuri speciale astfel încât proba scrisă, la care vor participa peste 1.400 de candidaţi, să se desfăşoare în condiţii optime pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidaţi şi organizatori. Concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi în rezidenţiat pe loc este organizat de Ministerul Sănătăţii, UMF „Iuliu Haţieganu” fiind centru de examinare. Examenul se desfăşoară, în fiecare an, în şase centre universitare din ţară: Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş, Craiova şi Timişoara. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 5.634 de locuri şi 231 de posturi, pentru care vor candida 10.330 de absolvenţi din întreaga ţară”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de UMF Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, la Cluj-Napoca, s-au înscris 1.432 de candidaţi, dintre care 771 sunt de absolvenţi de Medicină, 278 de absolvenţi de Medicină dentară şi 383 de absolvenţi de Farmacie.

„Examenul naţional de intrare în rezidenţiat este una dintre cele mai importante etape din viaţa unui viitor medic sau farmacist şi, din acest motiv, universitatea noastră va privi cu maximă seriozitate modalitatea de organizare a acestui concurs, acţionând preventiv şi cu responsabilitate, în beneficiul candidaţilor. Şi în acest an va fi o concurenţă mare pentru posturile şi locurile scoase la concurs şi le dorim mult succes tuturor candidaţilor”, declară, conform comunicatului, rectorul UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

UMF Cluj-Napoca a pregătit 13 săli de examen, în mai multe locuri din oraş, în amfiteatrele proprii, amfiteatre ale Universităţii „Babeş-Bolyai” şi sala polivalentă BTArena.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Joi și vineri: Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba Iulia: Ateliere educative, lansări de carte, conferințe, expoziții, șezătoare, muzică și poezie

În perioada 24-25 noiembrie 2022, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este sărbătoare! Instituția nu va fi închisă, așa cum poate v-ați putea îngrijora, ci dimpotrivă, sunteți așteptați cu o multitudine de activități, pentru mici și pentru mari, pregătite cu ocazia Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.