fbpx
0.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂStudenții din trupa Skepsis, vor reprezenta Casa de Cultură a Studenților Alba...

Studenții din trupa Skepsis, vor reprezenta Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la cea de-a XVIII-a ediție a Galelor Teatrului Studențesc „SERI ÎN LUMEA THALIEI” de la Ploiești

Publicat în

spot_img
spot_img

În perioada 18-20 Noiembrie 2022, studenții care activează în cadrul trupei de teatru Skepsis vor fi prezenți la cea de-a XVIII-a ediție a Galelor Teatrului Studențesc „SERI ÎN LUMEA THALIEI”, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenților Ploiești.

Grupul Skepsis va reprezenta Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia în cadrul programului cu spectacolul ”Guturaiul Oniric”, creat de Viorel Cioflică pe baza unui text de Eugen Ionescu.

”Guturaiul Oniric este un spectacol de teatru absurd care surprinde foarte bine coordonatele lumii în care trăim: frica, dorințele exagerate, excesele, incapacitatea limbajului de a ne exprima gândurile și emoțiile profunde. Suntem siguri că dincolo de comicul absurd al situației, publicul prezent și juriul vor gusta cu plăcere propunerea noastră și vor aprecia abordarea cu Skepsis.” – Viorel Cioflică, Coordonator.

Evenimentul are un caracter competitiv, se desfășoară la Centrul Cultural ”Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte și se bucură în acest an de participarea trupelor studențești de teatru din Ploiești, Iași, Brașov și Alba Iulia, oferind participanților oportunitatea de a-și prezenta spectacolele și de a primi un feedback critic legat de prestațiile individuale și de grup.

Dincolo de competiția care marchează fiecare ediție, evenimentul este organizat având ca motto cuvintele lui Valeriu Sârbu: ”Teatrul mi se pare un templu, iar spectacolul un ritual închinat ființei, lumii, semenului nostru.”

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Primăria Ciugud desființează casieria și va accepta doar plăți electronice

Denumită „O primărie fără casierie”, inițiativa are ca scop eficientizarea actului administrativ și îmbunătățirea serviciilor publice oferite de administrația locală ciugudenilor.