fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂKelemen Hunor: I-am cerut lui Viktor Orbán să sprijine România în procesul...

Kelemen Hunor: I-am cerut lui Viktor Orbán să sprijine România în procesul de aderare la Schengen

Publicat în

spot_img
spot_img

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat vineri că s-a întâlnit cu premierul ungar Viktor Orbán la Conferința Permanentă Maghiară și i-a cerut acestuia să sprijine România în procesul de aderare la Spațiul Schengen și la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

„I-am cerut prim-ministrului Ungariei să sprijine România în procesul de aderare la Schengen, care este foarte important pentru comunitatea noastră și pentru relațiile economice bilaterale, precum și aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Contăm pe sprijinul Guvernului Ungariei și în această privință”, a scris Kelemen Hunor, pe pagina sa de Facebook.

Liderul UDMR afirmă, totodată, că relațiile dintre cele două țări au progresat în ultimul timp.

„Relațiile bilaterale româno-ungare s-au îmbunătățit semnificativ în ultima perioadă, iar atât Viktor Orbán cât și eu sperăm că le vom putea consolida și mai mult în viitor”, a afirmat Hunor.

De asemnea, Kelemen Hunor a spus că întâlnirea de la Conferința Permanentă Maghiară a fost un bun prilej de a face un schimb de opinii cu Viktor Orbán pe teme care privesc comunitatea maghiară din România.

„De exemplu, am convenit asupra unei creșteri semnificative a fondurilor pentru educație”, a mai adăugat el.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Consiliul Naţional Secuiesc solicită statelor membre ale spaţiului Schengen să monitorizeze drepturile minorităţilor din România

Printre promisiunile ale căror realizare ar trebui impusă, CNS a menţionat restituirea necondiţionată şi imediată a proprietăţilor bisericilor maghiare, restaurarea învăţământului bisericesc maghiar, respectarea necondiţionată şi deplină a recomandărilor Consiliului Europei şi respectarea deplină şi cu bună credinţă a prevederilor Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare.

Experţi ai Comisiei Europene şi ai unor state membre, inclusiv Olanda, vin în România pentru clarificări privind Schengen

O echipă mixtă de experţi, formată din reprezentanţi ai Comisiei Europene, în calitate de coordonatori, şi ai unor state membre, printre care şi Olanda, urmează să efectueze, până la finalul săptămânii, o vizită în țara noastră

CNCD constată ceea ce era evident: nu-l poate sancționa pe Viktor Orbán pentru declarațiile rasiste de la Băile Tușnad

Astăzi, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis în ședință ceea ce era evident încă de la început, respectiv că premierul Ungariei, Viktor Orbán, nu poate fi sancționat pentru declarațiile pe care le-a făcut la finalul lunii iunie la Băile Tușnad, pentru că beneficiază de imunitate jurisdicțională.