fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORPortret al unei fetiţe din Maramureş i-a adus unui artist peste 600...

Portret al unei fetiţe din Maramureş i-a adus unui artist peste 600 de premii în 58 de ţări

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea mai premiată fotografie din lume precum şi alte zeci de imagini realizate de reputatul artist fotograf Kerekes István vor putea fi admirate începând de sâmbătă, de la ora 16:00, în Galeria Euro Foto Art din incinta Muzeului oraşului Oradea.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Euro Foto Art în a cărei galerie vor fi expuse 72 de imagini alb-negru şi color, între ele numărându-se multe portrete. Toate acestea au fost realizate de fotograful Kerekes István, originar din Târgu Mureş, dar stabilit în Ungaria.

Printre imagini se va afla şi „Yelena” (în imaginea principală, alături de artist), un portret al unei fetiţe din Maramureş, care i-a adus artistului peste 600 de premii internaţionale în 58 de ţări.

Realizată în 2009, fotografia a doborât recordul mondial de cea mai premiată imagine din lume, titulatura fiind valabilă şi în prezent.

„Când am văzut-o pe această fetiţă, se legăna pe veranda casei familiei sale. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei feţei, frumuseţea şi farmecul irezistibil mi-au atras atenţia în acele momente”, şi-a descris fotograful subiectul pe site-ul său oficial.

O altă reuşită a acestuia este câştigarea premiului „Fotograful anului” în cadrul iPhone Photography Awards (IPPA), la ediţia 2021.

„Artistul fotograf expozant este şi posesorul a peste 3.000 de premii şi medalii naţionale şi internaţionale. În vara anului 2018 a primit de la FIAP cea mai înaltă distincţie a Federaţiei internaţionale recunoscute de UNESCO: distincţia de Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3). În perioada în care a preluat distincţia, în lume mai existau doar cinci artişti fotografi cu asemenea titulatură, el fiind cel mai tânăr dintre ei. Tot în anul 2018 a fost distins cu Meritul de Stat Crucea de Aur a Ungariei”, se arată într-un comunicat transmis de artistul fotograf Ştefan Tóth, proprietarul Asociației Euro Foto Art.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Proiectul restaurării Casei Darvas – La Roche din Oradea, premiat la Gala „România modernizată cu fonduri europene”

Casa Darvas-La Roche, construită între anii 1909 şi 1912 de către fraţii László şi József Vágó, şi-a redeschis porţile în august 2020, după un amplu proiect de restaurare, cu fonduri europene, menit să îi redea frumuseţea şi gloria de altădată.