fbpx
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTDuminică, ora 18:00 ÎncepeCupa Mondială la Fotbal: Qatar-Ecuador, meciul de deschidere

Duminică, ora 18:00 ÎncepeCupa Mondială la Fotbal: Qatar-Ecuador, meciul de deschidere

Publicat în

spot_img
spot_img

Cupa Mondială la Fotbal din Qatar, debutează duminică, cu începere de la ora 18.00, cu meciul de deschidere, în care se vor întâlni, țara gazdă și Ecuador.

Arbitrul de rezervă la această partidă, a fost delegat românul Istvan Kovacs.

Qatar-ul este calificată la Cupa Mondială, din postura de țară organizatoare a competiției.

Qatar se va afla pentru prima dată la o Cupă Mondială, fiind într-o grupă cu Olanda, Senegal și Ecuador.

Ecuador revine după o pauză de 8 ani la Cupa Mondială, echipa sud-americană încheind pe locul 4 calificările din America de Sud, după naționalele Brazilei, Argentinei și Uruguay.

Ecuador a trecut printr-un moment tensionat, echipa era să fie descalificată de la Cupa Mondială, dacă memoriul depus de Chile și Peru era acceptat.

Byron David Castillo Seguro, un fotbalist de origine columbiană, nu ar fi avut dreptul să evolueze pentru Ecuador din cauza unor nereguli administrative, dar sancţiunea a fost una minoră, penalizare de trei puncte în următoarea campanie de calificare și amendă de 100.000 de euro.

Turneul final din Qatar, cu 32 de echipe, va avea 64 de meciuri, care vor fi găzduite de 8 stadioane, urmând să se încheie pe 18 decembrie, cu finala de pe Lusail Stadium.

Acest turneu final va fi ultimul cu 32 de echipe participante; din 2026, vor participa 48 de ţări la CM găzduită împreună de SUA, Mexic şi Canada.

Sorin Giurca

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel