fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘIncursiune în istoria industrială a Banatului de Munte, printr-o expoziţie foto-document la...

Incursiune în istoria industrială a Banatului de Munte, printr-o expoziţie foto-document la Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara

Publicat în

spot_img
spot_img

O incursiune în istoria industrială a Banatului de Munte din ultimele trei secole poate fi urmărită într-o expoziţie foto-document itinerantă, intitulată „Oţel incandescent şi coşuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte”, care va fi vernisată marţi, la Muzeul Naţional al Banatului (MNB) din Timişoara.

Expoziţia prezintă istoria industriei zonei, dar şi tradiţia şi cultura multietnică a acestei regiuni, imaginile inedite redând evoluţia centrelor urbane metalurgice din Caraş-Severin, Reşiţa devenind cel mai cunoscut dintre ele, atât din punct de vedere al produselor fabricate, cât şi al intensităţii vieţii industriale. Patrimoniul industrial şi tehnic al Banatului Montan este unul mai puţin cunoscut publicului şi de aceea expoziţia reprezintă o şansă unică de cunoaştere a acestuia, sub toate aspectele evoluţiei sale, arată Muzeul Naţional al Banatului, într-un comunicat de presă.

Vernisajul va avea loc în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, de la ora 17,00, iar prezentarea expoziţiei va fi realizată de dr. Dacian Rancu, manager al Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş.

Expoziţia este promovată de către Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, susţinut de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin, şi este organizată de către Muzeul Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm, Germania.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.