fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘComplexul studențesc din Timișoara, din nou în atenția autorităților

Complexul studențesc din Timișoara, din nou în atenția autorităților

Publicat în

spot_img
spot_img

Prezența celor de la IPJ Timiș și a reprezentanților Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, confirmă faptul că lucrurile sunt grave în zona campusului universitar.

Problemele din complexul studențesc timișorean au fost dezbătute și redezbătute în nenumărate rânduri, însă de-a lungul timpului de prea puține ori au fost luate măsuri concrete care să ducă la rezolvarea lor. Măsuri care să vizeze cauza și nu efectul.

Miercuri seara reprezentanții Primăriei Timișoara se vor întâlni în campusul universitar din oraș cu studenții din municipiu, pentru a afla care sunt cele mai stringente probleme ale tinerilor și dezbate măsurile ce pot fi luate pentru rezolvarea lor.

Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret al Primăriei Municipiului Timișoara, împreună cu Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnică (COSPol) organizează o discuție pe marginea problemelor care vizează toți studenții ce locuiesc în Complex. Evenimentul are loc miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19.15, la Cantina UPT. La această întâlnire au mai confirmat prezența reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș și Poliției Locale”, se arată într-un comunicat emis de municipalitate.

Mizeria de pe străzi, zgomotele din cluburile de noapte, lipsa locurilor de parcare sunt doar câteva dintre problemele care de-a lungul timpului au fost sesizate de studenți. Iată că prezența celor de la IPJ Timiș și a reprezentanților Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, confirmă faptul că lucrurile sunt mult mai grave în zona campusului universitar, acolo unde nu de puține ori a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a potoli conflicte, asta ca să nu mai aducem în discuție operațiuniile DIICOT în urma cărora au fost capturați traficanți care comercializau toată gama de droguri, de la ”iarbă”, la metamfetamină, pastile de ecstasy sau cocaină.

A fost creată și o platformă pe care tinerii pot transmite din timp întrebări și spune care sunt frământările lor, cu speranța că vor primi răspuns, sau mai degrabă că autoritățile vor lua măsuri concrete pentru ca zona complexului studențesc din Timișoara să se apropie măcar de nivelul la care se află alte campusuri universitare europene.

Răzvan Idvorean

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Expoziție eveniment despre Conacul Mocioni la Timișoara

Începând cu ziua de vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion.