fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘComplexul studențesc din Timișoara, din nou în atenția autorităților

Complexul studențesc din Timișoara, din nou în atenția autorităților

Publicat în

spot_img
spot_img

Prezența celor de la IPJ Timiș și a reprezentanților Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, confirmă faptul că lucrurile sunt grave în zona campusului universitar.

Problemele din complexul studențesc timișorean au fost dezbătute și redezbătute în nenumărate rânduri, însă de-a lungul timpului de prea puține ori au fost luate măsuri concrete care să ducă la rezolvarea lor. Măsuri care să vizeze cauza și nu efectul.

Miercuri seara reprezentanții Primăriei Timișoara se vor întâlni în campusul universitar din oraș cu studenții din municipiu, pentru a afla care sunt cele mai stringente probleme ale tinerilor și dezbate măsurile ce pot fi luate pentru rezolvarea lor.

Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret al Primăriei Municipiului Timișoara, împreună cu Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnică (COSPol) organizează o discuție pe marginea problemelor care vizează toți studenții ce locuiesc în Complex. Evenimentul are loc miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19.15, la Cantina UPT. La această întâlnire au mai confirmat prezența reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș și Poliției Locale”, se arată într-un comunicat emis de municipalitate.

Mizeria de pe străzi, zgomotele din cluburile de noapte, lipsa locurilor de parcare sunt doar câteva dintre problemele care de-a lungul timpului au fost sesizate de studenți. Iată că prezența celor de la IPJ Timiș și a reprezentanților Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, confirmă faptul că lucrurile sunt mult mai grave în zona campusului universitar, acolo unde nu de puține ori a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a potoli conflicte, asta ca să nu mai aducem în discuție operațiuniile DIICOT în urma cărora au fost capturați traficanți care comercializau toată gama de droguri, de la ”iarbă”, la metamfetamină, pastile de ecstasy sau cocaină.

A fost creată și o platformă pe care tinerii pot transmite din timp întrebări și spune care sunt frământările lor, cu speranța că vor primi răspuns, sau mai degrabă că autoritățile vor lua măsuri concrete pentru ca zona complexului studențesc din Timișoara să se apropie măcar de nivelul la care se află alte campusuri universitare europene.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Proiectul Patrimoniul sub reflectoare/Spotlight Heritage Timișoara, premiat la două categorii în finalele Romanian PR Award 2022

Cea de-a 20-a ediție a competiției Romanian PR Award a adus pe scenă teme și proiecte inedite, campanii și proiecte de impact social abordate de mari trusturi de media, organizații și agenții prestigioase, alături de instituții publice și de cultură din România.