fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂJoi și vineri: Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba Iulia: Ateliere educative,...

Joi și vineri: Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba Iulia: Ateliere educative, lansări de carte, conferințe, expoziții, șezătoare, muzică și poezie

Publicat în

spot_img
spot_img

În perioada 24-25 noiembrie 2022, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este sărbătoare! Instituția nu va fi închisă, așa cum poate v-ați putea îngrijora, ci dimpotrivă, sunteți așteptați cu o multitudine de activități, pentru mici și pentru mari, pregătite cu ocazia Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

„Anul acesta s-au împlinit 79 de ani de la înființarea bibliotecii publice din Alba Iulia, devenită între timp raională, apoi județeană. Duminică, 26 noiembrie 2022, este ziua ei de nume!

În ziua de 26 noiembrie a anului 1991, biblioteca județeană primea numele poetului, filosofului, genialului Lucian Blaga. De atunci, în fiecare an, această dată este prilej de sărbătoare pentru noi, cei care dăm viață acestei instituții, dar și pentru dumneavoastră, prietenii ei.

Zilele Bibliotecii Județene «Lucian Blaga» Alba reprezintă, și în acest an, un nou prilej de a ne întâlni cu cartea, informația, animația culturală, dar și noi între noi, oamenii din biblioteci.

Vă propunem, așadar, nu una, ci două zile, 24 și 25 noiembrie, în care să ne bucurăm împreună, prin intermediul activităților pregătite special pentru dumneavoastră, mici și mari.

Mulți și cu folos ani în activitate, dragi colegi bibliotecari! La mulți ani Bibliotecii Județene «Lucian Blaga»  Alba!”, transmite managerul Silvan Stâncel.

Ateliere educative, lansări de carte, conferințe, expoziții, șezătoare, muzică și poezie, acestea și încă altele fac parte din programul celor două zile, pe care vă invităm să-l consultați mai jos:

Joi, 24 noiembrie 2022

10.00  Deschiderea oficială a Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

10:30  Reuniune științifică. Invitat lector universitar doctor Silviu Borș

12:00   Ateliere creative, vizite în bibliotecă, vizite în bibliobuz, lecturi, expoziții

13:00  Seniori prin anotimpurile culturii.  Seniorii sărbătoresc bibliotecarii.

14:00  Expoziție cu produse realizate de partenerii bibliotecii în proiectul 3.22 RomânIA tradițională.

15:00  eBiblioteca.

16:00  RomânIA tradițională. Șezătoare la bibliotecă. Expoziție de carte tematică.

17:00  Verbum

18:00  Poezii pe 6 corzi. Prezentări de carte, lectură, recital muzical. Invitat special Ovidiu Scridon.

Vineri, 25 noiembrie 2022

10:00  În lumea poveștilor. Lectură pentru copii.

12:30  Biblioteca prin ochi de copil. Vernisaj expoziție lucrări plastice ale micilor cititori.

12:40  Primii pași în bibliotecă!

13:45  Schimb de cărți și jucării. Vizită în Bibliobuz.

14:00  Ateliere creative, vizite în bibliotecă, vizite în bibliobuz, lecturi, expoziții.

15:00  Expoziție de carte tematică și publicațiile bibliotecii.

16:00  Conferințele bibliotecii. Conferențiază sociologul Alin Tomuș.

17:00  Lansări de carte: Oameni vechi și noi și Convorbiri culturale, autor Mihai-Octavian Groza.

18:00  Poezii pe 6 corzi. Invitați speciali Vali Șerban și Ziua de Mâine.

Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba sunt organizate în cadrul proiectului 4.7 Zile speciale, program 4 IDENTITATE ȘI VALORI  CULTURALE, de către Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Primăria Ciugud desființează casieria și va accepta doar plăți electronice

Denumită „O primărie fără casierie”, inițiativa are ca scop eficientizarea actului administrativ și îmbunătățirea serviciilor publice oferite de administrația locală ciugudenilor.