fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUAmerican Corner va fi inaugurat miercuri la Biblioteca ASTRA Sibiu

American Corner va fi inaugurat miercuri la Biblioteca ASTRA Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

American Corner Sibiu, centru public de resurse şi informare care promovează valorile culturale şi democratice comune ale Statelor Unite ale Americii şi României, va fi inaugurat miercuri, 7 decembrie, la Biblioteca ASTRA.

Acesta este cel de-al zecelea centru din programul American Corners, care se desfăşoară în bibliotecile din Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş.

Proiectul este realizat cu susţinerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România şi a Consiliului Judeţean Sibiu, informează un comunicat al Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.

Primul eveniment destinat publicului, din seria celor organizate de American Corner Sibiu şi Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, este The Transatlantic Literary Bridge/ Fiction and Poetry Talk/ from Sibiu to the USA – un dialog între scriitorii de origine sibiană Andrei Codrescu şi Radu Vancu.

Această întâlnire are ca temă literatura şi poezia aflate la confluenţa dintre milenii, în două spaţii culturale diferite.

***
Programul American Corners din România a început în anul 2005.

În prezent, există nouă centre American Corner active, care fac parte din reţeaua globală de peste 600 de centre, în peste 150 de ţări.

Programul urmăreşte promovarea înţelegerii şi a cooperării între Statele Unite ale Americii şi România, furnizând informaţii precise şi diverse despre Statele Unite, privind o serie de teme care vor contribui la dezvoltarea comunicării şi a schimburilor culturale dintre cele două ţări.

”Pe lângă faptul că oferă acces la informaţii de încredere şi actualizate despre SUA, prin intermediul unor resurse tipărite şi pe suport electronic, centrele American Corner organizează programe interactive culturale, educative şi de învăţare a limbii engleze. American Corners oferă un mediu primitor şi plin de inspiraţie, personal instruit şi tehnologiile moderne necesare pentru a crea legături cu românii, atât în persoană cât şi virtual, susţinând politicile Guvernului SUA, pentru o mai bună înţelegere a istoriei şi a valorilor culturale americane”, se arată în comunicat.

În toate aceste centre, publicul interesat are acces gratuit la resursele, serviciile şi programele oferite. 

Ioana Pop

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Salvamontist mort într-o avalanşă la Bâlea Lac, după ce a fost aruncat peste stânci

Salvamontistul care a decedat se afla în timpul liber și a fost prins într-o avalanşă de mari dimensiuni. Decesul a survenit în urma impactului cu nişte stânci peste care a fost aruncat de avalanşă.