fbpx
-5.3 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEGuvernul a aprobat reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiei TBC a fostului spital...

Guvernul a aprobat reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiei TBC a fostului spital judeţean Arad şi transformarea acesteia într-un centru de îngrijiri paliative

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiei TBC a fostului spital judeţean Arad, imobil înscris în Lista Monumentelor Istorice, şi transformarea acesteia într-un centru de îngrijiri paliative, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Valoarea totală a investiţiei este de 58.415.000 lei, iar durata de proiectare şi execuţie a obiectivului este estimată la 15 luni, iar proprietarul clădirii şi beneficiarul investiţiei este Arhiepiscopia Aradului.

În România, peste 172.000 persoane au nevoie anual de îngrijiri paliative, dintre care peste 60.000 sunt bolnavi oncologici. La nivel naţional, gradul de acoperire cu servicii specializate este de sub 7% din necesar – acesta este motivul pentru care Ministerul Dezvoltării a propus adoptarea acestui act normativ, a precizat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, potrivit unui comunicat oficial. Astfel, prin investiţia propusă, se doreşte extinderea serviciilor medicale prin creşterea nivelului calitativ al condiţiilor de îngrijiri paliative şi îmbunătăţirea dotărilor de care vor dispune atât pacienţii, aparţinătorii acestora, dar şi personalul medical. Prin proiect, se propune reabilitarea şi modernizarea clădirii principale, împreună cu magaziile, capela şi anexele, precum şi dotarea acestora în vederea bunei desfăşurări a activităţii şi a respectării standardelor de calitate şi a normelor în vigoare. Astfel, imobilul va avea o suprafaţă totală construită de 1.199 mp, pe un regim de înălţime de D+P+2E (demisol + parter + 2 etaje), iar principalele lucrări vor consta în renovarea faţadelor, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea uşilor şi ferestrelor, recompartimentarea spaţiilor existente, izolarea termică, modernizarea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare. Valoarea totală a investiţiei este de 58.415.000 lei, iar durata de proiectare şi execuţie a obiectivului este estimată la 15 luni, iar proprietarul clădirii şi beneficiarul investiţiei este Arhiepiscopia Aradului. 

viewscnt
Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ion Țiriac vrea să cumpere un castel aflat în vecinătatea reședinței Regelui Mihai I de la Săvârșin

Construit între anii 1876 și 1879 de familia Mocioni, de origine aromână, castelul este înconjurat de un vast domeniu de 80 de hectare, care include păduri, fânețe și teren arabil. Clădirea a servit drept reședință a familiei Mocioni-Teleki până în 1947, când a fost confiscată de stat în urma instaurării regimului comunist.