fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIECampania “Bucurie la cutie” a adus zâmbete pentru 1.345 de copii defavorizați

Campania “Bucurie la cutie” a adus zâmbete pentru 1.345 de copii defavorizați

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 23 de voluntari, 6 școli implicate, 600 de elevi, 46 de cadre didactice au pregătit și distribuit peste 1300 de cadouri pentru a le aduce o bucurie copiilor care provin din familii defavorizate, sau care prezintă un risc de abandon școlar. Echipa inEDU s-a asigurat și anul acesta că Moș Crăciun nu uită de acești copii.

În 5 decembrie s-a dat startul campaniei, prin care s-a făcut apel către fiecare cetățean care dorește să se implice. Cadourile pregătite, conțineau diferite necesități precum produse de igienă și rechizite pentru școală. Pe lângă toate astea, donatorii au inclus câte o scrisoare sau felicitare, ca să le arate copiilor că nu au fost uitați. 

,,A fost o mobilizare extraordinară și anul acesta! Fiecare ediție ,,Bucurie la cutie” este diferită. Dar suntem tare fericiți că așteptările noastre au fost depășite din nou. Speram să ajungem la cei 250 de copii din proiectul “Aventură prin lectură”, cu care lucrăm săptămânal în 4 comunități rurale dezavantajate pentru dezvoltarea competențelor de literație, dar am avut parte de o surpriză minunată să descoperim atât de multă generozitate și implicare! Un sprijin substanțial ne-a fost acordat de Fundația Rudolf Walther, care ne-a oferit peste 750 de pachete. Clubul Bizzclub Timișoara a preluat de asemenea un sat, pregătind peste 60 de cadouri pentru copilașii de acolo. Anul acesta am avut alături de noi și donatori care au ales să rămână anonimi, preferând să ne ocupăm noi de pregătirea cadourilor în schimbul unor donații în asociație. Le suntem recunoscători tuturor celor care ne-au ajutat să aducem magia Crăciunului în toate aceste medii și să le dăm un strop de speranță și bucurie copiilor.” Andrada Mazilu, coordonator.

Colectarea pachetelor s-a făcut atât în școlile partenere, cât și la sediul Asociației  “Inițiativă în Educație” cu sprijinul restaurantului “Clătite la tigaie”, care s-a transformat temporar în atelierul lui Moș Crăciun. Printre școlile implicate amintim de Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Colegiul Național Bănățean, Școala Gimnaziala Nr. 18, Liceul Teoretic Babel.

Au fost colectate 1.345 de cadouri care au fost distribuite de către voluntari și asociațiile partenere în proiect.

,,Credem în puterea colaborării și ne face mare plăcere să colaborăm cu alte organizații nonguvernamentale, căci avem un scop comun, acela de a face bine în viața copiilor și a aduce un strop de speranță acolo unde este nevoie. Anul acesta au fost alături de noi Asociația Colț de Banat, Ora lui Robert, Părinte Implicat, Rotaract Timișoara, Asociația Intersect și Asociația Action for People. Voluntarii sunt un alt element cheie al acestei campanii. Fără contribuția lor ar fi fost imposibil să colectăm, sortă, distribuim și centralizăm acest proiect. Ne bucurăm să vedem că echipa de voluntari crește de la an la an și așteptăm cu drag următoarea ediție ,,Bucurie la cutie”! ” a declarant Cătălin Șipoș, președintele organizației.

Localitățile în care au fost distribuite cadouri sunt Timișoara, Biled, Făget, Margina, Comloșul Mare, Comloșul Mic, Bencecu de Jos, Bencecu de Sus, Săcălaz, Crai, Fibiș, Pesac, Satchinez, Gătaia, Cărpiniș, Lugoj, Cenad, Recaș, Sânmihaiu Român, Sânmihaiu German, Iohanisfeld, Macedonia, Covaci, Șarlota, Iecea, Parța, Teremia Mare, Curtea și câteva sate din Mehedinți.

Campania a fost coordonată de Andrada Mazilu, Miruna Beldiman și voluntari ai organizației “Inițiativă în Educație”.  

,,Bucurie la cutie” a fost o experiență nouă și inedită pentru mine. A fost primul proiect la care am luat parte, devenind voluntar inEDU. M-a facut sa realizez ca oamenii vor sa dea inapoi comunității, oamenii vor sa ajute si nu am stiut niciodata impactul pe care îl poate avea un singur proiect în lume. Pot sa spun că ,,Bucurie la cutie” a stârnit dorința de a contribui mai mult, de a ajuta și de a demonstra că prin efort susținut se pot face lucruri frumoase”.  a declarant Miruna Beldiman, studentă UPT și voluntar inEDU.

Ioana Pop

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.