fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALPeste 330.000 de persoane au tranzitat sâmbătă frontiera, cele mai multe pe...

Peste 330.000 de persoane au tranzitat sâmbătă frontiera, cele mai multe pe sensul de ieşire

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 330.000 de persoane au tranzitat sâmbătă frontiera, cele mai multe pe sensul de ieşire, anunţă Poliţia de Frontieră, care precizează că cele mai solicitate puncte de trecere au fost cele de la graniţa cu Ungaria, în special Nădlac ll şi Petea pe sensul de ieşire. Totodată, 6.192 de cetăţeni ucraineni au intrat sâmbătă în România, numărul total, începând din 10 februarie 2022, fiind 3.263.251.

”În data de 07.01.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 336.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 245.600 de persoane doar pe sensul de ieşire, cu 88.900 de mijloace de transport (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire). Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în acelaşi interval de timp, au efectuat formalităţile aproximativ 204.500 de persoane, precum şi 64.200 de mijloace de transport. În ceea ce priveşte punctele de frontieră, pe sensul de ieşire, cele mai tranzitate au fost Nădlac II, cu aproximativ 95.100 de persoane şi Petea cu 26.300 de persoane”, transmite duminică Poliţia de Frontieră.

Având în vedere că în acest sfârşit de săptămână, mulţi cetăţeni români se întorc în statele Uniunii Europene unde au reşedinţa, ceea ce determină o creştere a valorilor de trafic în mod special pe sensul de ieşire din ţară, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, atât de suplimentare a personalului, cât şi a arterelor de control.

”Formalităţile de frontieră la ieşirea din România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere”, subliniază poliţiştii de frontieră.

Întrucât cele mai tranzitate puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria sunt PTF Nădlac II şi PTF Petea, în continuare aceătia  recomandă cetăţenilor români utilizarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional  şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, în ultimele 24 de ore au intrat în România  6.192 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 07.01.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.263.251 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 27 de fapte ilegale (9 infracţiuni şi 18 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • bunuri ridicate în vedere confiscării, în valoare de aproximativ 233.500 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 10.100 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 13 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 43 cetăţeni români din diferite motive legale.

Ioana Pop

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel