fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDAccident grav în Bistriţa-Năsăud; au fost implicate un autocar şi un autoturism

Accident grav în Bistriţa-Năsăud; au fost implicate un autocar şi un autoturism

Publicat în

spot_img
spot_img

Un autocar cu zeci de pasageri şi un autoturism au fost implicate, duminică seară, într-un accident, pe DN 17C, în judeţul Bistriţa-Năsăud, primele informaţii arătând că persoanele din autoturism sunt încarcerate. Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie şi Planul alb pentru UPU Bistriţa, acestea fiind dezactivate după ce primele echipaje au ajuns la locul accidentului. Trei persoane din autoturism – doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 20 şi 40 de ani – au murit, o a patra fiind transportată la spital. Cei 37 de pasageri ai autocarului nu au fost răniţi, fiind preluaţi de un alt autocar.

Reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud au precizat că echipajele de intervenţie au găsit la locul solicitării patru victime încarcerate, dintre care trei erau de cod negru, având leziuni incompatibile cu viaţa (femeie 20 de ani, bărbat 21 de ani, bărbat 40 de ani). 

”Echipajele de descarcerare au procedat, în prima faza, la extragerea pasagerului care se afla pe locul din dreapta spate, conştient şi cooperant, cu multiple leziuni rezultate în urma impactului. Victima – un bărbat, în vârstă de aproximativ 20 de ani – a fost preluată de echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD, stabilizată şi evacuată la UPU SMURD Bistriţa pentru îngrijiri medicale”, a arătat sursa citată.

Cele 37 de persoane din autocar au fost evaluate din punct de vedere medical. O persoană avea o plagă superficială, a primit asistenţă medicală la locul accidentului şi a refuzat transportul la spital. Toţi pasagerii autocarului şi-au continuat deplasarea spre localitatea Sighetu Marmaţiei cu un alt autocar pus la dispoziţie compania de transport. 

Planul Roşu a fost dezactivat la ora 18.33, imediat după recunoaşterea făcută de primele echipaje sosite la locul accidentului, care au putut gestiona situaţia fără resurse suplimentare. 

”Concomitent cu activarea Planului Roşu a fost activat şi Planul Alb de Intervenţie, valabil pentru personalul medical din cadrul Spitalului de Urgenţă Bistriţa – UPU SMURD. (Aproximativ 30 de cadre medicale, medici si asistenti medicali au fost mobilizati de la domiciliu pentru sprijinirea resurselor alocate). Planul alb a fost dezactivat concomitent cu Planul Roşu, echipajele medicale de la faţa locului reuşind gestionarea situaţiei”, a menţionat ISU Bistriţa-Năsăud.

Ioana Pop

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel