fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăRĂZBOI ÎN UCRAINAPeste 3,6 milioane de ucraineni au intrat în România de la începutul...

Peste 3,6 milioane de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului

Publicat în

spot_img
spot_img

Numărul ucrainenilor care au intrat în România la aproape un an de la începutul invaziei ruse, inclusv în cele două săptămâni preconflict, a trecut de 3,6 milioane, relevă datele transmise joi de Poliţia de Frontieră.

În data de 22.02.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 136.250 de persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 43.400 de mijloace de transport, pe ambele sensuri, conform Poliţiei de Frontieră.

”Pe sensul de intrare în România, au fost 66.769 de persoane, dintre care 8.232 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 22.02.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.604.817 cetăţeni ucraineni”, precizează sursa citată.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Articole recente

Așa-zise ajutoare umanitare americane, întoarse din drum la Vama Petea

Ce au găsit în camion inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Mai multe articole de același fel