fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTESe reia „Marșul pentru Viață”. Programul manifestaţiei împotriva avortului în Baia Mare

Se reia „Marșul pentru Viață”. Programul manifestaţiei împotriva avortului în Baia Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, sâmbătă, 18 martie, cu începere de la ora 15:00, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului în colaborare cu instituțiile partenere, va organiza „Marșul pentru Viață” 2023 pe următorul traseu: Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.
Acest eveniment are în vedere sensibilizarea societății la fenomenul alarmant al avortului, și s-a desfășurat la nivel național în fiecare an, în toate Eparhiile, în numeroase orașe. După o perioadă de întrerupere cauzată de pandemie, „Marșul pentru Viață” s-a reluat.
Îi îndemnăm pe preoții și pe credincioșii noștri din Protopopiatul Baia Mare să participe la această manifestare mărturisitoare, cu profunde conotații creștine.

Programul „Marșul pentru Viață” în Baia Mare:
Ora 15:00
Întâlnirea participanților în Piața Revoluției
Încolonarea câte 3, în ordine: Icoana Maicii Domnului, ASCOR, ATOCEM, ATOP Baia Mare, Asociația Femeilor Ortodoxe „Mironosițele Femei” din Baia Mare, Asociația „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, profesorii si studenții Departamentului de Teologie „Justinian Arhiepiscopul”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, inspectorul școlar și profesorii de religie din Municipiul Baia Mare, clerici si diaconi, studenții și elevii școlilor teologice, cadrele didactice de religie împreună cu elevii, credincioși din Protopopiatul Baia Mare și din împrejurimi.
Ora 15:30
Începerea „Marșul pentru Viață” în Municipiul Baia Mare conform programului stabilit, pe traseul: Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.
Ora 16:00
Sosirea participanților la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”
Mesajul copiilor și al tinerilor
Mesajul unei mame
Mesajul Ierarhului
Ora 17:00
Slujba Vecerniei la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”

În ședința din 9 februarie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât binecuvântarea și sprijinirea organizării, la nivel naţional a Marșului pentru Viață.

Andrei Buda

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie