fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVPolițiștii brașoveni au salvat 33 de cai dintr-un abator

Polițiștii brașoveni au salvat 33 de cai dintr-un abator

Publicat în

spot_img
spot_img

33 de cai au fost salvați de către procurorii și polițiștii brașoveni în urma descinderilor efectuate săptămâna aceasta la un abator de lângă Brașov.

Procurorii și polițiștii brașoveni susțin că dosarul vizează o grupare infracțională care sacrifica ilegal cai pentru a exporta carnea apoi în Italia, pe baza unor documente falsificate ce certificau că este este conformă pentru consumul uman.

33 de cai salvați de la sacrificare


Autoritățile brașovene au transmis vineri că toți cei 33 de cai, ce fuseseră aduși ilegal la abatorul percheziționat, se află acum la un padoc care îndeplineşte condiţiile propice pentru asigurarea bunăstării animalelor. Animalele au fost plasate în custodie temporară de către DSVSA.

„Ca urmare a dispoziţiei organelor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Braşov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, angajaţii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov au luat măsuri în vederea transportării unui număr de 33 exemplare cabaline de la abatorul unde fuseseră duse în mod ilegal, la un padoc de pe raza judeţului Braşov, care îndeplineşte condiţiile propice pentru asigurarea bunăstării animalelor. Animalele au fost plasate într-o custodie temporară de către D.S.V.S.A. Braşov până la clarificarea situaţiei legale a acestora”, a transmis vineri IPJ Brașov.

Autoritățile susțin că rețeaua a demarat această schemă infracțională în luna noiembrie a anului trecut. Animalele, care cel mai probabil au fost achiziționate de la persoane private de către membrii grupării, urmau să fie sacrificate ilegal în abatorul din Brașov.

Andrei Buda

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Patronatului European al Femeilor de Afaceri are în conducere o brașoveancă

Patronatului European al Femeilor de Afaceri promovează și sprijină afirmarea femeilor în mediul de afaceri național și internațional. De asemenea, organizația reprezintă interesele membrilor săi, atât la nivel național, prin intermediul CNIPMMR, cât și la nivel European.